Erişilebilirlik

Devrik Kırgız Devlet Başkanı Can ve Mal Güvenliği İstedi


Devrik Kırgızistan devlet başkanı geçici hükümetin, kendisi ve ailesinin güvenliğini sağlaması koşuluyla, istifa edebileceğini söyledi. Bakiyev ayrıca, mülklerine el konmayacağı garantisi verilirse, yeni hükümetle görüşmeye hazır olduğunu kaydetti

Devrik Kırgızistan devlet başkanı geçici hükümetin, kendisi ve ailesinin güvenliğini sağlaması koşuluyla, istifa edebileceğini söyledi. Bakiyev ayrıca, mülklerine el konmayacağı garantisi verilirse, yeni hükümetle görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Bakiyev, geçen haftaki ayaklanmalar sırasında başkent Bişkek’ten kaçmıştı. Geçici hükümet daha önce Bakiyev’i teslim olmaya çağırmış, aksi halde kendisini tutuklamak üzere özel tim gönderileceğini açıklamıştı.

Bakiyev doğum yeri Teyit köyünde gazetecilere, uyuşmazlığa son vermek ve geçici hükümetin lideri, eski Dışişleri Bakanı Roza Otunbayeva ile görüşmek istediğini belirtti. Ancak Otunbayeva, Associated Press ajansına verdiği demeçte, çekilip ülkeyi terk ettiği taktirde, Bakiyev’e güvenlik garantisi verebileceğini, ancak aynı garantiyi ailesine sağlamayacağını söyledi. Mahkeme Bakiyev’in oğlu ve kardeşi hakkında, geçen hafta Bişkek’te protestocuların öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklama emri çıkarttı.

Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev, Kırgızistan’ın iç savaşın eşiğinde olduğunu ve ikinci bir Afganistan haline gelebileceğini söyledi. Medvedev Washington’da yaptığı bir konuşmada, Kırgız halkına krizden sakin bir şekilde kurtulması için yardım etmek gerektiğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG