Erişilebilirlik

Depresyon Hastalarına Elektroşok Tedavisi


Depresyon Hastalarına Elektroşok Tedavisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Şiddetli kasılmaları izleyen geçici bir katatonik evreye yol açan şok terapisine artık Elektro-konvülsif yani Elektroşok Terapisi deniyor. Georgia Regents Üniversitesi’nden psikiyatristler, kısaca ECT adı verilen tedavinin beyinde travmaya yol açmadığını ve depresyon hastaları üzerinde artık güvenli bir şekilde uygulanabileceğini açıkladı.

Terapide, hastanın kafatasına elektrotlar yerleştiriliyor ve çok kontrollü bir şekilde elektrik akımı uygulanıyor. Akım, beyinde kısa süreli bir kasılma nöbetine yol açıyor. Bipolar bozukluğu, Parkinson sendromu ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu olan 66 yaşındaki Keith, elektroşok tedavisinin işe yaradığını söylüyor: “Korkunç tiklerim vardı. ECT sayesinde geçti. ECT depresyonuma da iyi geldi. Bu tedaviyi 10 yıl önce kesinlikle düşünmezdim, ancak bugün kesinlikle çok memnunum.”

Elektroşok tedavisinin yan etkileri arasında geçici hafıza kaybı, kısa süreli mide bulantısı, baş ve kas ağrısı var. Ancak elektroşok terapisi sayesinde göz kasılmaları ve katatoni gibi ağır hastalıkların tedavi edildiği düşünülürse, bu yan etkiler kulağa çok korkutucu gelmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG