Erişilebilirlik

Denize Düşen Uçağın Enkazına Ulaşıldı


Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanı, deniz yüzeyindeki uçağın enkazından çıkarılan parçalarını gösterdi
Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanı, deniz yüzeyindeki uçağın enkazından çıkarılan parçalarını gösterdi

Endonezyalı yetkililer, düşen AirAsia uçağının Java Denizi yüzeyindeki enkazından şu ana kadar en az 40 cesedin çıkarıldığını bildiriyor

Endonezyalı yetkililer, düşen AirAsia uçağının Java Denizi yüzeyindeki enkazından şu ana kadar en az 40 cesedin çıkarıldığını bildiriyor.

Yerel televizyonlar, Borneo Adası’nın 160 kilometre açığındaki uçak enkazından kurtarma helikopterleriyle denizden cesetlerin çıkarılma görüntülerini yayınladı.

Bu görüntüler, umutsuzca haber bekleyen yolcu yakınlarını yasa boğdu.

155 yolcu ve 7 kişilik mürettebatın bulunduğu uçaktan kurtulan olmadı. Arama ekipleri çalışmaların sona erdiği akşam saatlerinde, uçaktaki kişilerin sadece 4’te birine ulaşabildi.

Enkaza ulaşıldığında, deniz yüzeyindeki cesetler, turuncu bir can yeleği, uçağın kırmızı beyaz acil çıkış kapısı ve bavullar görüldü.

Bölgeyi tarayan arama ekipleri, denizin dibinde gölge gibi görünen karaltının ise Airbus A320-200 tipi uçağın ana gövdesi olduğunu tahmin ediyor.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, ulaşılan enkazın, Pazar günü Surabaya’dan Singapur’a gerçekleştireceği iki saatlik yolculuğun ortasında irtibat kesilen uçağa ait olduğu doğrulandı.

Uçağın pilotu, bağlantı kesilmeden önce rotasındaki fırtına nedeniyle rotayı değiştirmek ve uçağın irtifasını yükseltmek istemişti. Bölgedeki yoğun hava trafiği nedeniyle önce hava trafiği kontrolörlerinden olumsuz yanıt alan pilota, daha sonra olumlu yanıt gelse de, pilottan yanıt alınamamıştı.

Bu kaza, Güneydoğu Asya’da 2014’te yaşanan uçak facialarının sonuncusu olarak kayıtlara geçti.

Mart ayında da Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden Malezya Havayollarına ait bir uçak 370 yolcusuyla birlikte kayıplara karışmıştı. Hint Okyanusuna düştüğü tahmin edilen uçağın enkazına ulaşılamadı.

Bu kazadan iki ay sonra, yine aynı havayolu şirketine ait bir uçak ayrılıkçıların kontrolündeki Doğu Ukrayna hava sahasından geçerken düştü. Düşürüldüğü sanılan uçaktaki 298 kişiden kurtulan olmadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG