Erişilebilirlik

Demokrat Partili Seçmen Biden'ı İstiyor


Joseph Biden
Joseph Biden

Demokrat Parti seçmenler arasında yeni yapılan bir kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 25’i, 2016 Başkanlık seçimleri için adaylığını koymamasına rağmen Başkan Yardımcısı Joe Biden’a destek veriyor.

Bloomberg tarafından düzenlenen kamuoyu yoklamasına katılan Demokrat Partililer’in yüzde 33’ü Hillary Clinton’a, yüzde 25’i Biden’a, yüzde 24’ü de Vermont eyaletinin sosyal demokrat eğilimli senatörü Bernie Sanders’a destek verdi.

Hillary Clinton’un dört yıllık dışişleri bakanlığı döneminde resmi elektronik yazışmalarını özel cihazlarından ve sunucularından yürütmesi, ulusal bir skandala dönüşmüştü. Bu skandalın kamuoyu desteğini yitirmesine yol açtığı Clinton, dört ay sonra ilk önseçimlerin yürütüleceği Iowa ve New Hampshire eyaletlerinde Demokrat Partili seçmenler arasında yürütülen kamuoyu yoklamalarında en büyük rakibi Sanders’in gerisinde kaldı.

Biden adaylığını resmen koymasa da kampanya tarzı etkinlikler yürüttü. Ancak Başkan Yardımcısı, adaylık için henüz karar vermediğini söylüyor. Joe Biden bir süre önce beyin kanseri hastası oğlu Beau’yu kaybetmişti.

Bloomberg anketinde Clinton’a desteğin Nisan ayından bu yana yüzde 10 destek kaybettiği, Biden’a desteğinse aynı dönem içinde yüzde 3 arttığı gözlendi.

Bununla birlikte gerçekçi bakıldığında kimin başkan olma ihtimalinin yüksek olduğu sorulan seçmenler, Clinton lehinde oy kullandı. Clinton hala en büyük rakibi Sanders’la arasındaki farkı koruyor. Ayrıca Cumhuriyetçi Başkan adaylarıyla karşılaştırıldığında Clinton’ın destek yüzdeleri bir hayli önde görünüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG