Erişilebilirlik

Demokrat Parti Kurultayında Temel Konu Ekonomi


Demokrat Parti Kurultayı, Salı günü Amerika’nın güney eyaletlerinden Kuzey Carolina’da başladı. Pazartesi günü Amerika’da İşçi Bayramı olarak kutlanmış olsa da, Obama iktidarı boyunca devam eden yüksek işsizlik oranı, Obama’nın yeniden seçilmesinin önündeki en büyük engel olarak gözüküyor.

Kurultay öncesi eyalette Demokratlar ön plandaydı. Sadece Demokrat olmayı kutlayan seçmenler, Kasım ayındaki seçimde Kuzey Carolina’yı kazanmak zorunda olduklarının farkında.

Demokrat Parti Kurultayında Temel Konu Ekonomi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00
Linki indirmek için


Kuzey Carolina’da işsizlik oranı, ülke ortalaması olan yüzde 8’in de oldukça üstünde. Buradaki bir çok kişi büyük firmaları suçluyor. James Hoffa Jr., Amerika’daki en büyük işçi sendikasının başkanı.

Hoffa, “Buradaki fabrikaları alıp Meksika’ya, Hindistan’a taşıyorlar. Bütün bunlar, orta sınıf için gerekli olan işlerin başka ülkelere gitmesine ve bu sınıfın çökmesine yolaçıyor,” şeklinde konuşuyor.

Demokratlar, ülkeyi ekonomik krize sokanların Cumhuriyetçiler olduğu suçlamasında bulunuyor. Medeni haklar savunucusu Jesse Jackson da bunlardan biri.

Jackson, “Başkan Obama, ayda 800 bin kişilik iş kaybı miras aldı. Bu, üç buçuk milyon işin kaybolması demek.Ekonomimiz kanıyordu ancak bu kanama artık durdu.”

Reginald Purcell de ekonomik sıkıntı yaşayanlardan. Bu hafta kurultay nedeniyle geçici bir iş bulmuş. İşsizliğe rağmen, Purcell Başkan Obama’ya oy vereceğini söylüyor.

Purcell, “Ekonominin artık düzelmeye başlayacağı noktaya geldiğimize inanıyorum,” şeklinde konuşuyor.

Demokratlar bu hafta boyunca seçmenlere politikalarını anlatma fırsatı bulacak.

Kurultayın yapıldığı konferans merkezi 6 bin delege, binlerce gönüllü ve Demokrat Parti taraftarıyla dolup taşacak. Önemli konuşmalar televizyonlardan naklen yayınlanacak. Ayrıca ülkenin çeşitli kentlerinde dört bin salonda Demokrat Partililer kurultayı izleyecek.
XS
SM
MD
LG