Erişilebilirlik

Debbie Reynolds Kızı Carrie Fisher’dan Bir Gün Sonra Öldü


Amerikalı oyuncu Debbie Reynolds, kendisi gibi oyuncu olan kızı Debbie Reynolds’un kalp krizi sonucu ölümünden bir gün sonra hayatını kaybetti.

84 yaşındaki Reynolds’un kızının ölüm haberini aldıktan sonra Beverly Hills, California’daki oğlunun evinde felç geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Oğlu da oyuncu olan Todd Fisher, annesinin ölümünün ardından hastanede yaptığı açıklamada “Annem Carrie’nin yanında olmak istedi” dedi.

“Hepimizin kalbi kırık” diyen Todd Fisher, kızkardeşinin ölümünün annesini derinden sarstığını belirtti.

Debbie Reynolds en çok aktör Gene Kelly’le birlikte rol aldığı 1952 yapımı “Singing in the Rain – Yağmur Altında Şarkı” filmiyle meşhur olmuştu. Reynolds “The Unsinkable Molly Brown” filmiyle Oscar’a, 1973’te “Irene” adlı Broadway müzikaliyle de Tony ödülüne aday gösterildi.

2015’te Oscar Onur Ödülü alan Debbie Reynolds, hasta olduğu için törene katılamamış, ödülü torunu Billie Lourd almıştı. Reynolds aynı zamanda yaptığı çok sayıda bağışlarla ve akıl hastaları için kurduğu Thalians adlı örgütle de biliniyordu.

El Paso, Texas doğumlu Mary Frances “Debbie” Reynolds üç kez evlendi. İki çocuğu Carrie ve Todd Fisher, ilk kocası Eddie Fisher’dandı. Eddie Fisher, Debbie Reynolds’u Elizabeth Taylor için terk etmişti.

Debbie Reynolds’un bir gün önce de kızı Carrie Fisher birkaç gündür kalp krizi sonucu yatırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 60 yaşında ölen Carrie Fisher, en çok Star Wars – Yıldız Savaşları serisinin orijinal üç bölümündeki “Prenses Leia” rolüyle tanınıyordu. Fisher Star Wars’ın son yapılan serisinin ilk bölümünde de oynadı. Carrie Fisher Londra-Los Angeles uçuşu sırasında kalp krizi geçirmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG