Erişilebilirlik

DBP’li Yönetici 11 Gündür Kayıp


Şırnak’ta 11 gün önce kaybolan DBP il Örgütü Yöneticilerinden Hurşit Külter’den hala haber yok. Gözaltında olduğunu düşünen ailesinin resmi kurumlara yaptığı başvurularda, gözaltında olmadığı söylendi. Aile BM ve AİHM’e başvurdu.

DBP Şırnak İl Örgütü’nde yönetici olan 32 yaşındaki Hurşit Külter’den 11 gündür haber alınamıyor. Güvenlik kuvvetlerinin kullandığı iddia edilen bir twitter hesabından, Külter’in gözaltına alındığı yazılmıştı.

Bunun üzerine ailesi ve avukatları valilik ve savcılığa başvurarak, bilgi almak istedi. Ancak iki kurum da Külter’in gözaltında olmadığını söyledi. Hatta valilik internet sayfasından “Bazı sosyal medya paylaşımlarında Hurşit Külter isimli şahsın Emniyet tarafından gözaltına alındığına dair paylaşımlar yapılmaktadır. Söz konusu şahıs Emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmamıştır” açıklaması yapıldı. Tüm aramalara rağmen Külter’den bir iz bulunmaması üzerine ailesi Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nebaşvurdu.

Ailenin Avukatı Emirhan Uysal, iki görgü tanığının Külter’in gözaltına alındığını söylediğini belirterek, “İlk görgü tanığı darp edilerek gözaltına alındığını söylüyordu. Diğer biri de korucuydu. Özel harekata ait Gümüştepe’de, zırhlı araçtan indirdikleri sırada korucularla karşılaştığını söyledi. Deniliyor ki Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına götürülmüş. Daha önce JİTEM’in kullanmış olduğu gözaltı odaları var orada. Askeri savcılığa ulaşacak kanal bulamadık, bulur bulmaz başvuracağız. En baştan yaptığımız başvurularda, sadece soruşturma numarası verilmiş ama başka gelişme yok” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG