Erişilebilirlik

DBP: ’Belediyelerimizi Vermeyiz’


DBP
DBP

Diyarbakır’da bir basın toplantısı düzenleyen DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, kayyum tartışmalarına yanıt verdi. Devlet yetkililerinin bölgeye her gelişlerinde DBP’li belediyeleri hedef alan açıklamalar yaptığını savunan Tuncel, hükümetin belediyelere el koymaya çalıştığını söyledi. Tuncel, “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, her defasında belediyelerimizi hedef alıyor. Oysa onların muhatapları siyasi partiyken, HDP ya da DBP iken, onlar her geldiğinde Diyarbakır Büyükşehir belediyemizi konuşuyorlar, Van’a gittiklerinde Van Büyükşehir Belediyemizi konuşuyorlar, Batman’a gittiğinde Batman Belediyemizi konuşuyorlar. Bu aslında AKP’nin neyi hedef aldığının çok net göstergesidir. Şunun altını çizmek istiyoruz, burada asıl hedef demokrasidir yerel demokrasinin gelişmesi konusunda öncülük eden yerel yönetimlerimize yönelik bir saldırıdır. Her fırsatta ‘biz yerel yönetimlere şu kadar para verdik, ne yapıyorlar?’ diye sorular soruyorlar. Esas hesap sorması gerekenler bizleriz, Türkiye halklarıdır. Buradan altını çizmek istiyorum belediyelerin olanaklarını, belediyelerimiz halkın hizmetine sunuyor hatta iktidar belediyelerimizin hizmetini engelliyor. 2 yıldır bizim belediyelerimizde sürekli müfettişler var. Son bir yıldır belediyelerimizden çıkmadılar, belediyelerimizi teftiş eden, belediye başkanlarımızla çalışan, belediyeye gidip orada her türlü işlemi denetleyen, raporlar çıkaran bir sistemle karşı karşıyayız. Hangi belediyeye bu tür denetim yapmışlar ama şimdiye kadar belediyelerimizin amacı dışında hizmet ettiğine dair ya da belediye olanaklarını farklı kullandıklarına dair bir kalem bile bulamamışlardır. Mesele, AKP faşizan politikaları çerçevesinde belediyelerimize el koymaya çalışıyor, bir algı yaratmaya çalışıyor. Şimdi belediye hizmetleri karşısında çaresiz kalan siyasi iktidar kayyum atama tartışmalarıyla belediyelerime el koyma yöntemlerini değerlendiriyor” dedi.

DBP: ’Belediyelerimizi Vermeyiz’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

Belediyelere el konulmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Tuncel, “Bu tartışmaların bile kendisini demokrasi mücadelesi açısından ayıp olduğunun altını çizmek istiyoruz. Belediyelerimize yönelik gerçekleştirilecek en küçük bir saldırı karşısında direniş noktasında olacağımızı halkımızla birlikte, bin bir emekle kazandığımız bu belediyeleri savunacağımızın altını çizmek istiyorum.Öyle kimse hayallere kapılmasın ‘biz gideriz, kolaylıkla belediyeler el koyarız, kimse sesini çıkarmaz’, hiç böyle rüyalara kapılmasınlar. Buradan uyarıyoruz, Cumhurbaşkanını uyarıyoruz, Başbakanı uyarıyoruz, Bakanlarını da uyarıyoruz, bu ülkeyi karanlığa gömmek isteyenleri uyarıyoruz, buna karşı her yerde demokratik direnişimizi sergileyeceğiz” diye konuştu.

DBPli belediyeleri sık sık hizmet yapmamak ve PKK’ya kaynak aktarmakla suçlayan hükümet, bu belediyelere kayyum atanmasını zaman zaman gündeme getiriyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG