Erişilebilirlik

Davutoğlu İran'a Gidecek


Davutoğlu İran'a Gidecek
Davutoğlu İran'a Gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Washington’daki temasları sırasında edindiği izlenimleri İranlı muhataplarına ileteceğini söyledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu önümüzdeki hafta İran’a gideceğini açıkladı. Davutoğlu, Washington’daki temasları sırasında edindiği izlenimleri İranlı muhataplarına ileteceğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la yeniden bir araya gelen Davutoğlu, görüşmelerinde, başta İran sorunu ve Türkiye - Ermenistan ilişkileri olmak üzere, bölgesel konuları değerlendirdiklerini söyledi.

Davutoğlu, Washington’dan ayrılmadan önce yaptığı basın toplantısında İran’ın nükleer programı konusundaki soruna diplomatik çözüm bulunması gereğini tekrarladı. Bakan, bölgede yeni bir askeri ihtilafa veya Türkiye’yi olumsuz yönde etkileyebilecek yaptırımlara karşı olduklarını söyledi.

Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkileri normalleştirme konusunda kararlı olduğunu belirten Davutoğlu, aynı zamanda Azerbaycan’la Ermensitan arasındaki sorunların çözümüne de büyük önem verdiklerini vurguladı.

Bu arada, Davutoğlu Kırgızistan’ın geçici yönetim başkanı Roza Otunbayeva’yla bir telefon görüşmesi yaptığını ve yakında Bişkek’e gideceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun temasları sırasında ağırlıklı olarak İran konusu ve Türkiye - Ermenistan süreci değerlendirildi. Bu konuları Washington'daki Dış İlişkiler Konseyi uzmanı Steven Cook değerlendirdi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG