Erişilebilirlik

Davutoğlu PKK’ya Kürtçe ‘Yeter Artık’ Dedi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin her şeyden çok sokağa itilen gençleri kazanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. PKK’nın şehir yapılanması yanında saf tutan gençlere seslenen Başbakan, "devleti düşman göstererek gençlerimizin geleceğini çalanlara gelin bugün hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim" dedi.

Genç MÜSİAD’ın İstanbul’da düzenlediği 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’nın şehir yapılanması içinde yer alan gençlerin geri kazanılması gerektiğini söyledi. Yurtdışından ve yurtiçinden kongreye katılan yaklaşık dört bin işadamına hitap eden Davutoğlu, devleti Kürt gençlerine kötü gösterenlere ‘yeter artık’ deme zamanı geldiğini belirterek bu gençlere çağrıda bulundu.

“Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Sizleri ailenizden, sevdiklerinizden ayırarak yüreklerinize sevgi yerine nefret tohumları ekenlere fırsat vermeyin. Devleti düşman göstererek gençlerimizin geleceğini çalanlara gelin bugün hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim. Sokakta savaşa itilen çocukları geri kazanmaya her şeyden çok ihtiyacımız var.”

Davutoğlu: ‘Gençler elinizdeki taşları sopaları atın, devlet yanınızda’

İddiaların aksinde devletin her zaman vatandaş için var olduğunu belirten Türkiye Başbakanı, beyaz bir sayfa açmak zamanı geldiğini vurguladı. Davutoğlu, “Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara pusu kuranlara yeter artık diyelim. Bugün temiz bembeyaz bir sayfa açalım. Devlet her zaman sizin ve bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Biz her zaman size desteğiz, sizinleyiz. Yeter ki atın elinizdeki taşları, sopaları. Ailenizi, yuvanızı, toprağınızı yakmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi bir kenara atmayın. Size iyi bir gelecek sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Her işadamı kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da helal lokma kardeşi olsun’

Son üç aydır gittikçe artan gerilim ve çatışma durumu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ekonomik hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı ve MÜSİAD’dan bölgedeki işadamlarının özellikle de genç işadamlarının sorunlarının çözümü için katkı sağlamasını istedi.

Başbakan, “Her biriniz Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, Bingöl'de bir genç esnafı kan kardeşi, dava kardeşi edinin. Ekonomi Bakanlığımız, MÜSİAD devreye girebilir. Buradaki her kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir helal lokma kardeşi olsun. Silahlara, hendeklere, barikatlara karşı lokmalarını paylaşacağı bir kardeşi olsun” dedi.

Burada konuşan Davutoğlu, “Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Devleti düşman göstererek gençlerimizin geleceğini çalanlara gelin bugün hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim” dedi.

‘Hattı iktisat yoktur, sathı iktisat vardır. Satıh ise bütün dünyadır’

Davutoğlu, genç işadamlarına yaptığı konuşmada 90’lı yıllarda kendi kabuğuna çekilen Türkiye’nin AKP iktidarıyla birlikte bu kabuğu kırdığını söyledi. Başbakan, işadamlarına hedef olarak bütün dünyayı gösterdi.

“Eski Türkiye kendi kabuğuna çekilmiş, içine kapalı bir Türkiye'ydi. Koalisyonlarla sürekli bir şekilde siyasi kriz yaşayan bir Türkiye'ydi 90'lı yıllar. Yeni Türkiye'yse kabuğunu kırdı. Yüzünü, yönünü tüm dünyaya çevirdi. Her açıdan dünyaya açıldı. Genç girişimcilerimize bir hedef olarak diyorum ki artık hattı iktisat yoktur, sathı iktisat vardır. Satıh ise bütün dünyadır. Bütün dünyada sizi görmek istiyoruz.”

Hükümetin iki seçim arası Türkiye ekonomisini siyasi istikrarsızlığa kurban etmediğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, 2016 bütçesinde de disiplini tutarlı anlayışın süreceğinin teminatını verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG