Erişilebilirlik

Davutoğlu: ‘Nankör IŞİD’


Seçimlere 9 gün kala siyasi kampanyasını meydanlarda sürdüren tek parti, Adalet ve Kalkınma Partisi.
Seçimlere 9 gün kala siyasi kampanyasını meydanlarda sürdüren tek parti, Adalet ve Kalkınma Partisi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, PKK ile IŞİD arasında fark olmadığını anlatan konuşmasında IŞİD’in 'nankör’ olduğunu söylemesi tepki yarattı. Başbakan bugün de bir başka dil sürçmesine imza atarak "Nerede bir zalim varsa yanındayız" dedi.

Son altı ay içindeki ikinci seçimlere 9 gün kala siyasi kampanyasını meydanlarda sürdüren tek parti, Adalet ve Kalkınma Partisi. 10 Ekim’de gerçekleştirilen Ankara katliamı sonrası CHP ve HDP büyük mitinglerini iptal ederken MHP ise İstanbul’dan sonra sadece Ankara’da büyük miting tertip edecek.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise miting programına devam ediyor. Dün Şanlıurfa’da halka hitap eden Başbakan, “AKP iktidardan inerse buralarda Beyaz Toroslar gezer” sözünün arkasında durduğunu söyledi.

Davutoğlu, ‘Beyaz Toros’ hatırlatmasının arkasında durdu

“Van'da ne dediysem geçen gün, arkasındayım. 90'lı yılların terörüne de, 90'lı yılların JİTEM'ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz. Allah şahit, kim 90'lı yıllara dönmek isterse onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız, demir gibi tek bir yumruk olarak duracağız. Kim 90'lı yıllarda olduğu gibi aynı mantıkla insan hak ve hürriyetlerini yok sayarsa onların karşısında da duracağız. Ama 90'lı yıllarda olduğu gibi terör çeteleri kuranların da karşısında duracağız. Dediklerim terörün ve teröre sırtını dayayanların zoruna gitmiş. Çünkü onlar 90'lı yılları özlüyorlar. İsterler ki daha çok Kürt genci ölsün, daha çok Türk genci ölsün de Türklerle, Kürtler, Araplar birbirine girsin.”

Davutoğlu, IŞİD’i ‘nankör’ olarak tanımladı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki oy kaybını önlemek için seçim stratejisini önemli ölçüde bu konuda yoğunlaştıran Davutoğlu, Kobani olayları sırasında IŞİD saldırılarından kaçan Suriyeli Kürtlere Türkiye’nin el uzattığını söyledi.

“Olaylar olduğunda oradan masum kardeşlerimiz yürüdüğünde Faruk Bey (Çelik) Suruç'taydı, arkadaşlarımız oradaydı. Dediler ki 'koyun sürüleriyle birlikte geliyorlar. Onları dahi kurtarmak için çaba sarf ediyorlar'. Koyun sürülerini de aldık hepsinin. Kurban Bayramı arifesiydi. Kurban Bayramı'nda mazlumlara, mültecilere et olarak dağıtılmak üzere rayiç fiyatın üzerinden koyunlarını aldık ve kurban ettik. Barışa kurban ettik, kardeşliğe kurban ettik, Allah'a kurban ettik. 197 bin kardeşimizi aldık ama bunlar çıktılar, Türkiye'yi IŞİD'le işbirliği yapmakla suçladılar. İşte buradan, Şanlıurfa Meydanı’ndan söylüyorum. IŞİD ne kadar nankörse ne kadar hainse ne kadar alçaksa PKK da o kadar alçak, o kadar hain, o kadar korkaktır. Hiç birbirinin arasında fark gözetmedik.”

Davutoğlu’ndan dil sürçmesi: ‘Nerede bir zalim varsa yanında olacağız’

Davutoğlu’nun IŞİD’i nankör olarak tanımlaması kamuoyunda dil sürçmesi olarak yorumlandı. Ancak Başbakan bugün de dil sürçmesi ya da gaf olarak yorumlanan bir cümle sarf etti. HAK-İş Genel Kurulu’nda konuşan Ahmet Davutoğlu, kamuoyunda tartışma yaratan “AKP iktidardan inerse buralarda Beyaz Toroslar gezer’’ sözünün arkasında durduğunu söylerken yeni bir dil sürçmesi daha yaptı:

“Hakkın emeğin adaletin konuşulduğu bu salondan dünyaya bir kez daha haykırıyorum. Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız ve Hz. Hüseyin'in bugünkü yürüyen öncüleri, takipçileri olmaya devam edeceğiz. Yine ülkemiz hangi zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, hangi köşesinde ne tür problemlerle karşılaşırsa karşılaşsın, ister deprem gibi afetler, isterse terör gibi insan eliyle sürdürülen fitne çabaları karşısında da milli birliğimizi kardeşliğimiz ve ülkemizin her köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşma gücümüzü koruyacağız.”

Kılıçdaroğlu Diyarbakır bombacısı olduğu iddia edilen Orhan Gönder’in ailesi ile görüştü

Emniyet, Ankara bombalamasının üzerinden 13 gün geçmesine rağmen ne azmettiricileri ne de örgütü kesin olarak teşhis etmiş değil. Ankara katliamını gerçekleştirdiği iddia edilen Dokumacılar Grubu’nun Diyarbakır saldırısını gerçekleştiren üyesi olarak kamuoyuna sunulan Orhan Gönder’in ailesi Adıyaman’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Havaalanında Orhan Gönder’in annesi Hatice Gönder ve babası Mustafa Gönder ile görüşen Kılıçdaroğlu, ailenin kendisine anlattıklarını şöyle özetledi:

“Anne, IŞİD’e katıldığını öğrendiği çocuğunun kurtulması için daha eylem yapılmadan aylar önce emniyet müdüründen, validen yardım istemiş. Çocuğunun kandırıldığını, ruh halinin değiştiğini, sıkıntılı bir süreç yaşadığını, IŞİD ile bağlantılı olduğunu öğrendiğini belirtmiş. Emniyet yetkilileri ise kendisine ‘Meraklanma, oğlun bizim kontrolümüz altında’ demişler. Daha sonra Orhan Gönder, ortadan kayboluyor, Suriye’nin Rakka kentine gittiğini öğreniyor.”

Kılıçdaroğlu: ‘Orhan Gönder’in ailesi çocuklarını IŞİD’e götürenlerin hala Adıyaman’da olduğunu söylüyor’

Hatice Gönder’in oğlunu bulmak için Suriye’ye gittiğini ancak bulamadığını bu arada Türkiye’den birçok genç gördüğünü kendisine söylediğini aktaran CHP Genel Başkanı, ailenin çocuklarının masum olduğunu iddia ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Orhan’ın anne ve babası oğlunu kandıranların, örgüte götürenlerin halen Adıyaman’da bulunduğunu, onlara herhangi bir işlem yapılmadığını da anlattı. Oğlunun anlatımına göre Gaziantep’ten kendisini Diyarbakır’a getiriyorlar ve orada eylem gerçekleştirdikten sonra bu eylemi de oğlunun üzerine yıkıyorlar” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG