Erişilebilirlik

Davutoğlu ABD Savunma Bakanı ile Görüştü


Pentagon'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel
Pentagon'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel Pentagon’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Türk-Amerikan ikili ilişkilerini ve NATO ittifakına verilen desteği görüştü.

Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Carl Woog, görüşmeyi özetlerken Hagel’in Davutoğlu ile Pentagon’da ikinci kez biraraya geldiğini ve Suriye’de devam eden kriz ve kimyasal silahları yok etme süreci dahil bölgesel güvenlik sorunlarını ele alma fırsatı bulmaktan memnunluk duyduğunu açıkladı.

Woog, Hagel’in Türkiye’nin Suriye halkına yaptığı insani yardımları övdüğünü de belirtti. Açıklamaya göre Hagel, Davutoğlu’na Amerika’nın Türkiye’de NATO komutası altındaki iki Patriot füze bataryasına katkısını sürdürme kararı aldığını da söyledi.

Hagel, Patriot füzelerinin sadece savunma amaçlı ve ABD ile Türkiye arasındaki ittifak dayanışmasının somut göstergesi olduğunu da vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu daha sonra Washington’da Brookings Enstitüsü adlı araştırma kuruluşunda bir konuşma yaptıktan sonra ABD Dışişleri bakanı John Kerry ile biraraya geldi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG