Erişilebilirlik

Davos’ta Ortadoğu Barış Görüşmeleri Sürüyor


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Davos’ta katıldıkları Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya gelerek, Ortadoğu barış süreci görüşmelerini devam ettirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, 90 dakika süren görüşmenin amacı, İsrail ve Filistin tarafı arasındaki “temel uyuşmazlık konularının ele alınacağı görüşmeler hakkında bir çerçeve oluşturulmasıydı”.

Dışişleri Bakanı Kerry, geçen yıl tarafları bir araya getirmek amacıyla sıkça İsrail ve Filistin’i ziyaret etti. Bakanlık yetkilileri, temel uyuşmazlık konularına odaklanacak görüşmeler için çerçeve anlaşmasına varılmasının “çok önemli bir gelişme” olacağını belirtiyor. Bakan Kerry’nin ayrıca Ortadoğu konusunda bir konuşma yapması bekleniyor.

İsrail ve Filistinler, birbirlerini barış görüşmelerini sabote etmekle suçluyorlar.

İsrail, Filistin’den resmi tanınma beklerken, İsraillileri öldürmek suçundan cezaevine girmiş Filistinli mahkumları serbest bıraktıktan sonra da bu kişilerin dönüşlerinde kahraman gibi karşılanmasına son verilmesini talep ediyor.

Filistinliler ise kendi topraklarında Yahudi yerleşim inşaatlarına devam edilmesinden ve İsrail’in Batı Şeria’nın Ürdün ile olan sınır bölgesi için önerdiği güvenlik planlarından rahatsız.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG