Erişilebilirlik

Davos Toplantıları Başladı


Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev

Davos’ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu toplantıları başladı. Beş günlük Davos zirvesine 35 hükümet ve devlet başkanıyla bin 400 şirketi temsil eden işletmeciler katılıyor.

Zirvenin birinci gününde küresel ekonomik toparlanmanın dengesiz olmasının yarattığı sorunlar ele alındı.

2008 mali krizi önceden tahmin etmesiyle tanınan New York Üniversitesi ekonomisti Nouriel Roubini, tüketici güveninin arttığını, işletmelerin kazanç sağladığını ve kredi sıkıntısının geride bırakıldığını söylerken, özellikle Amerika ve Avrupa’da ekonomik büyümenin yavaş olduğunu, işsizliğin yüksek olduğunu vurguladı.

Avrupa ülkelerindeki tasarruf önlemlerinin ekonomik büyümeyi de olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyen Roubini, konuşmasında özellikle kur savaşı başlamasının tehlikelerine işaret etti. Roubini’nin konuşması, foruma katılan çoğu Batılı işadamının “ihtiyatlı iyimserliğini” yansıtıyordu.

Zirvenin birinci gününde Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de söz aldı. Medvedev, konuşmasında yoksulluk, adaletsizlik ve eğitimsizlik gibi terörizmin mali kaynaklarına karşı uluslararası topluma dayanışma çağrısında bulundu.

Aşırıcıların ve teröristlerin de sosyal paylaşım imkanlarından yararlandığını anlatan Medvedev, bu tür girişimlere karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

Medvedev konuşmasında, teröristlerin Moskova’daki Domodedovo havalimanına saldırı düzenleyerek kendisinin Davos’a gitmesini engellemeye çalıştığını, ancak başaramadıklarını anlattı.

XS
SM
MD
LG