Erişilebilirlik

David Bowie İçin 31 Mart’ta Anma Konseri


İngiliz pop yıldızı David Bowie kanserle 18 ay süren mücadelenin sonunda 10 Ocak’ta hayata veda etti. Müzikseverler, Bowie’nin ölüm haberiyle sarsıldı. Amerikalı hayranları hemen bir anma konseri açıklaması yaptı ve ünlü sanatçının 31 Mart’ta New York’ta Carnegie Hall’da dev bir bir konserle anılacağını açıkladı. Biletler satışa çıkar çıkmaz tümüyle satıldı.

İngiliz pop müziğinin devlerinden biri olarak kabul edilen David Bowie’nin hayran kitlesi sadece İngilizce konuşulan ülkelerle sınırlı değildi.

Ölüm haberini duyan hayranları, David Jones olarak doğan Bowie’nin Londra’da büyüdüğü Brixton mahallesindeki duvar resminin önünde toplandı.

Bunlar arasında Bowie’nin 40 yıllık hayranları vardı.

Jane Moloney, ”David Bowie çok yaratıcıydı, hep yeniliklerle karşımıza çıkardı. Kendisi tam bir müzik ikonuydu. Yaptığı müzik olağanüstüydü” diyor.

Bowie, kalıpları kıran yaklaşımı ve tarzıyla müziğe yepyeni bir soluk kazandırdı, cinselliğin ve cinsiyetin sınırlarını zorladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Bowie’nin ardından bir mesaj yayınladı: ”Deha, aslında çok sık kullanılıp tüketilen bir kelime. David Bowie, müziği, yaratıcılığı, sanatçılığıyla tam bir dahiydi. Benim yaşımdakiler Bowie’yi çok iyi tanır.”

Bowie, 25‘inci ve son albümü olan Blackstar’ın piyasaya çıkmasından iki gün sonra, kansere yenik düştü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG