Erişilebilirlik

Davutoğlu "Esad Eski Laflarını Tekrarladı"


Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın konuşmasında boş vaadlerini tekrarladığını belirterek ülkede hızla bir geçiş dönemi başlatılması çağrısında bulundu.

Esad’ın Türk hükümetine ilettiği eski lafları tekrarladığını söyleyen Davutoğlu, Suriye devlet başkanının artık halkını temsil yetkisi kalmadığını ve sözlerinin ikna gücünü kaybettiğini vurguladı.
Davutoğlu, Suriye halkının temsilcileriyle masaya oturarak ülkede hızla bir geçiş döneminin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada BM’den Esad’ın uluslararası yardım dağıtımını önlemesine son vermesini de istedi.
Suriye halkının Hama ve Humus’da yiyecek yemek, yakacak odun bulamadığını belirten Davutoğlu BM Güvenlik Konseyinin yardım ulaştırılmasını sağlayacak bir karar alması gerektiğini söyledi.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de Esad’ın konuşmasını “ikiyüzlü” olarak niteleyerek reddetti. Hague, Suriye devlet başkanını kimseyi aldatamayacak ”içi boş reform vaadleri” yapmakla suçladı.
Sürgündeki Suriye muhalefet grupları uzun süredir Esad’ın siyasi ödün önerilerini “çok geç ve yetersiz” olarak niteleyerek görüşme için görevini bırakmasını şart koşuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG