Erişilebilirlik

Dağıstan'da İntihar Saldırıları


Dağıstan’da meydana gelen iki ayrı patlamada en az 13 kişi hayatını kaybetti, 130’dan fazla kişi de yaralandı.

İki patlamaya da bombalı araçlar yol açtı. İlk araç, Mohaçkale’de bir polis kontrol noktasına yanaşırken patladı. İkinci patlamaysa, yaklaşık 25 dakika sonra, alana acil yardım ekibi ve güvenlik kuvvetlerinin toplandığı sırada oldu. Bu patlamaya ise minibüse yerleştirilmiş bir bombanın yol açtığı bildirildi. Patlamalar yüzünden çevredeki araçlar da alev aldı. Ölen ve yaralananlar arasında polis ve itfaiyecilerin de bulunduğu belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Muhammed Sultanov, olayın intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Patlayan minibüsün yakınlarında bir erkek ve kadının cesedi bulundu.

Mart 2010’da Moskova metrosunda düzenlenen eşgüdümlü iki bombalı saldırıda 40 kişi ölmüştü. İntihar bombacılarının daha sonra Dağıstanlı iki kadın olduğu anlaşıldı.

Dağıstan’da militanlar neredeyse her gün güvenlik kuvvetlerine saldırılar düzenliyor. Militanlarla başa çıkabilmek için Rusya’nın bölgeye 20 bin asker sevk ettiği iddia ediliyor, ancak Dağıstan Devlet Başkanı Muhammedselam Muhammedov, iddiaları yalanlıyor.

XS
SM
MD
LG