Erişilebilirlik

Darbe Girişiminin Ardından Halk Sokaklara Döküldü


Darbe Girişiminin Ardından Halk Sokaklara Döküldü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

Türkiye, dün yaşanan darbe girişiminin ardından tepkisini göstermek için sokaklara döküldü.

Binlerce kişinin toplandığı Taksim Meydanı’nda dev Türk bayrakları açıldı. Türk vatandaşlarının yanısıra Suriyeliler ve diğer ülke vatandaşları da Türkiye’ye destek olmak için meydanları doldurdu.

35 yıldır yurtdışında yaşadığını belirten Şener Yılmaz, darbe girişiminin hüsranla sonuçlandığını ve halkın tepkisinden sonra bir daha darbe girişimine cesaret edilemeyeceğini ifade etti. "Halkımız ülkemize, Türkiye’mize sahip çıktı" diyen Yılmaz, Türk halkının tepkisini çok olumlu ve yerinde bulduğunu belirtti.

Sevda Kansız ise geçmişteki darbeleri hatırlatarak Türkiye’nin şu anda çok iyi bir konumda olduğunu ifade etti. "Ülkemiz için sokaklardayız" diyen Kansız, bir daha bu olayların yaşanmasını istemediklerini ve buna kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.

Yavuz Sesiz, geçmişte Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini söyledi ve Türk halkının dik duruşu ve kararlılığı sayesinde, bir daha darbe olasılığının akıllara bile getirilemeyeceğini ifade etti.

2 senedir Türkiye’de yaşayan Iraklı Arbah Zeyn de Türkleri çok sevdiğini ve bu yüzden burada olduğunu, Türkiye’yi kendi ülkesi gibi gördüğünü ve Arap, Türk, Kürt hiçbir farkın olmadığını, herkesin bir olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG