Erişilebilirlik

Darbe Girişiminde Ölenler İçin Cenaze Törenleri


Darbe Girişiminde Ölenler İçin Cenaze Törenleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında yaşamanı yitirenlerden bazıları Pazar günü defnedildi. İstanbul Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen cenaze törenine ölenlerin yakınlarının yanısıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Cenaze törenine katılmak için araçlarıyla Edirnekapı Şehitliği’ne gitmek isteyenler, kilometrelerce trafiğe sebep oldu.

Fatih’te Büyükşehir Belediye binası önündeki olaylardan sonra, eski İtfaiye Müdürlüğü’nün önündeki parkta yüzüne isabet eden kurşun sonucu nişanlısının yanında hayatını kaybeden 27 yaşındaki Tolga Ecebalı’nın kayınpederi Arif Topasın, “Kızım ve Tolga 30 Eylül’de evleneceklerdi, 2 ay sonra düğünleri vardı” dedi.

Topasın, “Her şeyini hazırlamıştık, sadece tarihin gelmesini bekliyorduk. Ama Allah nasip etmedi. O şehit oldu vatan millet uğruna, ama ne yapalım Allah’ın takdiri-ilahisi,” dedi.

5 çocuk babası Tahsin Gerekli’nin yakını Mehmet Şerif Gavaş, ülkenin huzurunu bozan, bu ülkenin düşmanı olan kişilerin cezalarını bulmalarını temenni etti.

Gavaş, “Burada üç tane şehidimiz var. Çok sevdiğim canımdan çok sevdiğim Tahsin abimizi Cumartesi günü saat 2 gibi şehit verdik,” dedi.

Geniş katılımlı cenaze töreninde ülkenin birliği ve beraberliği için dualar okundu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG