Erişilebilirlik

Darbe Girişimi Turistlere de Korkulu Anlar Yaşattı


Darbe Girişimi Turistlere de Korkulu Anlar Yaşattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

15 Temmuz’da girişilen darbe teşebbüsü, Türk halkının korku dolu günler yaşamasına sebep oldu. Darbe girişimi sırasında köprüler trafiğe kapatıldı, savaş uçakları havalandı, televizyon binaları basıldı, yayınlar kesildi, TBMM bombalandı, tanklar sokaklara indi.

Darbe girişimi başladığı andan itibaren Türk halkı sokaklara döküldü, darbeye karşı çıktı. İstanbul ve Ankara’da birçok vatandaş, polis ve asker yaşamını yitirirken çok sayıda insan yaralandı.

Bu darbe girişimi sadece vatandaşları değil, o sırada Türkiye’de seyahat amaçlı bulunan turistleri de korkuttu. Yaşanan olaylardan sonra seyahatini yarıda kesip ülkesine dönmek için havalimanına akın eden turistlerin yanısıra, seyahatini tamamlamak istediğini söyleyen turistler de vardı.

Pierre Archard, eşi ve 7 aylık bebeğiyle Paris’ten bir haftalığına Türkiye gelmiş. Darbe girişimi olduğunda yaşanan olaylardan çok korktuklarını, küçük bebekleri olduğunu belirten Archard, beklemekten ve herşeyin düzelmesini ummaktan başka çareleri olmadığını anlattı. Pierre Archard, bugün ülkelerine dönebilecekleri için kendilerini şanslı hissettiklerini ifade etti.

Adörlee Archard ise, hemen buradan ayrılmak istediğini ve bugün ayrılacakları için mutlu olduğunu söyledi. Türkiye için her şeyin iyi olmasını umduğunu belirten Archard, Fransa’ ya döneceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Natalia Koznakov, Moskova’dan Türkiye’de bulunan akrabalarını ziyarete geldiği esnada darbe girişimi yaşandığını anlattı. Yaşanan olayların çok korkutucu olduğunu söyleyen Koznakov, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

”Önce köprülerin kapatıldığını duydum, Fethi Paşa Korusu’ndan boğazda trafiğin tek yönde hareket ettiğini gördüm. Daha sonra bir arkadaşım TRT televizyonunu açmam için bana mesaj attı ve darbeyle ilgili bildiriyi dinledim ve çok korktum. Burada akrabalarımız var. Yaşananlar çok korkutucuydu ama bunlar hemen atlatılacak ve her şey iyi olacak. Bu yüzden, hemen buradan ayrılmak zorundayım gibi hissetmedim.”

15 Temmuz’da yaşananlardan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’nda güvenlik üst seviyede tutulmaya devam ediyor. Elleri tetikte, çok sayıda polis 24 saat nöbet tutmaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG