Erişilebilirlik

'Darbe Girişimi Trajik ve Ölümcül'


Washington’daki düşünce kuruluşları da Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili açıklamalar yayınlıyor. Amerika İlerleme Merkezi (Center for American Progress CAP), Türkiye'deki darbe girişimini ‘trajik ve ölümcül’ olarak niteledi.

Kuruluşun ulusal güvenlik ve uluslararası politikalardan sorumlu başkan yardımcısı Vikram Singh, seçilmiş hükümetin iktidarını korumasını ve düzeni sağlamasını övdü. “Bu hükümetin açıklaması gereken çok şey var, demokrasi geleneğini hor görmesi, ifade özgürlüğünü cezalandırması ve halkı kutuplaştırması nedeniyle makul biçimde eleştirilebilir” diyen Singh, ancak buna cevabın barışçı biçimde askerden değil halktan gelmesi gerektiğini söyledi.

Bir 21. yüzyıl ülkesinin, sadece sandık başında değişebileceğine dikkat çeken CAP Başkan Yardımcısı, Tükiye'de darbeyi reddeden tüm siyasi partilerin yanında olduklarını dile getirdi.

Açıklamada CAP, ülkede gerilimi azaltmak için çalışan yetkilileri övdü. “Bu darbe girişiminin liderlerinin yargılanması, tüm şiddet olaylarının da araştırılması gerekli” denen açıklamada, hükümete de bu durumu, yasal siyasi anlaşmazlıkları bastırmak için kullanmaması çağrısı yapıldı.

Düşünce kuruluşunun açıklamasında, “bu trajedinin ardından itidal çağrısı yapıyor ve tüm tarafları insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygı göstermeye davet ediyoruz” denildi.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG