Erişilebilirlik

Dar Gelirli Aileler İçin Ev İnşa Eden Gönüllüler


Dar Gelirli Aileler İçin Ev İnşa Eden Gönüllüler
Dar Gelirli Aileler İçin Ev İnşa Eden Gönüllüler

Amerika’nın bazı kentlerinde gönüllüler, dar gelirli aileler için ucuz ev inşa ediyor ya da evlerini onarıyor. Washington’daki benzer projelerden biri de bir yandan sorunlu bir mahalleyi yeniden canlandırmayı hem de aileleri kendilerine ait bir yuvaya kavuşturmayı amaçlıyor.

Gönüllülerin amacı Washington’daki dar gelirli aileler için daha iyi bir gelecek sağlamak. Kent Adcock Washington’daki Habitat for Humanity adlı örgütün başkanı. Örgüt 1988 yılından beri 200 aileye yeni ya da restore edilmiş ev sağlamış. Addock, “Şu anda beş ayrı inşaat projesi devam ediyor. Bu projelere mahalle canlandırma girişimi diyoruz,” diye anlatıyor.

Yüzlerce gönüllü sayesinde örgüt ve ortakları önümüzdeki üç yıl içinde yoksul mahallelerde yaklaşık 60 ev inşa etmeyi planlıyor. Kerry Weiland adlı gönüllü aynı zamanda Amerikan kadınlar buz hokeyi olimpiyat takımı üyesi. Weiland, “Herkes güleryüzle ve açık kalplilikle çalışıyor. Bu çok önemli. Yeni beceriler kazanıyoruz ama aynı zamanda toplum için yararlı bir hizmet yapıyoruz,” diyor.

Andargachew Negash, eşi ve üç çocuğuyla birlikte bu üç odalı eve taşınıyor. Ancak eve sahip olabilmeleri için eşiyle birlikte evin yapımında en az 300 saat çalışmaları gerekiyor. Negash Etiyopyalı. Evin yapımında harcayacağı çabanın buna değeceğini ve şu anda oturduğu iki odalı pahalı apartmandan bu eve taşınabileceklerini söylüyor. Nagash şöyle konuşuyor: “Kazandığımız bütün parayı evin giderlerine harcıyoruz. Oturduğumuz mahalle çok kötü. Bu yeni ev özellikle çocuklarım için çok daha iyi olacak.”

Kent Adcock ev sahibi olmayı yaygınlaştırmanın, herkesin topluma yatırım yapması anlamına geldiğini söylüyor. Addock, “Eğer aileleri kendi evlerini inşa etmeye ikna edersek ve kendilerinde sahip olma duygusu uyandırabilirsek bu topluma çok büyük bir katkı olur,” diyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG