Erişilebilirlik

Danimarkalı Teröristten IŞİD'a Bağlılık Yemini


Ömer el-Hüseyin'in polis tarafından yayınlanan fotoğrafı
Ömer el-Hüseyin'in polis tarafından yayınlanan fotoğrafı

Danimarka medyası 22 yaşındaki Ömer el-Hüseyin'in ateş açıp iki kişiyi öldürmeden altı dakika önce Facebook sayfasında IŞİD lideri el-Bağdadi'ye bağlılık yemini ettiğini bildiriyor

Danimarka medyası Cumartesi günü Kopenhag’da bir ifade özgürlüğü semineri ve bir sinagoga saldıran kişinin ateş açmadan sadece altı dakika önce IŞİD liderine bağlılık yemini ettiğini bildiriyor.

Haberlere göre 22 yaşındaki Ömer Abdülhamid el-Hüseyin bir Facebook sayfasına IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye sadakat sözü verdiğini yazdı.

El-Hüseyin “Ebu Bekir’e iyi ve kötü günlerde tam olarak itaat edeceğim. Ve kendisiyle çok kötü bir inanç olmadıkça tartışmayacağım” ifadesini kullandı.

Öteyandan Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi geçen Eylül’de cezaevi yönetiminden bir trende bir yolcuyu bıçaklaması nedeniyle yatmakta olan el-Hüseyin için ”radikalleşme riski olan kişi” uyarısı aldığını bildirdi.

Ancak kısa adı PET olan servis, aldığı uyarının Hüseyin’in terör saldırısı planlandığını göstermeye yetecek düzeyde olmadığını savundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG