Erişilebilirlik

Dallas Saldırganı Afganistan’da Savaşmış


Micah Johnson'un Facebook'a koyduğu fotoğraflar
Micah Johnson'un Facebook'a koyduğu fotoğraflar

Dallas polisi Perşembe günü 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyenlerden birinin Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu açıkladı.

Dallas polisi saldırının birden fazla kişi tarafından iyi planlanmış bir pusu olduğunu bildirdi.

ABD ordusu şüphelilerden birinin, Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu doğruladı. ABD medyasına göre, zanlının adı Micah Xavier Johnson.

Pusunun ardından bir otoparkta köşeye sıkıştırılan saldırgan ile polis, uzman bir arabulucu aracılığıyla irtibat kurdu. Micah Johnson olduğu sanılan saldırgan, arabulucuya, beyazları, özellikle de beyaz polisleri öldürmek istediğini söyledi. Saldırgan ayrıca yalnız hareket ettiğini ve hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını da iddia etti. Dallas Emniyet Müdürü David Brown, saldırganın yanındaki patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için, bomba yüklü bir robotun gönderildiğini ve saldırganın da öldüğünü açıkladı.

Saldırgan tek başına hareket ettiğini söylese de, Brown, soruşturmaya göre bu saldırının planlı, iyi hesaplanmış ve birden fazla kişiyle yapılmış olduğunu açıkladı. Dallas Polis Şefi, “Tüm saldırganlar adalete teslim edilinceye kadar çalışacağız” dedi.

Öldürülen saldırgan, olayın yaşandığı bölgede bombaların olduğunu da öne sürdü. Şüpheli bir paket bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirildi. Bölgede henüz bir patlayıcı bulunamadı.

Yetkililer, saldırıda birden fazla keskin nişancının olduğunu söyledi ancak toplamda kaç kişinin saldırıya müdahil olduğu açıklanmadı. Şüphelilerden biri kadın. Sorgulanan diğer iki şüpheli ise kamuflaj çantalarıyla görüldüğü için polise takıldı. Polisin saldırıdan hemen sonra dağıttığı fotoğraftaki silahlı kişi ise teslim oldu ve saldırıyla ilgisi olmadığını savundu.

Dallas’ın merkezindeki bazı yollar ve yerler Cuma günü de polis çemberi altındaydı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarını sürdürüyor. Dallas saldırısı, 11 Eylül 2001’den bu yana en çok polisin hayatını kaybettiği saldırı oldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG