Erişilebilirlik

Dallas JR'sız Kaldı


Dallas dizisinin ünlü oyuncusu Larry Hagman yaşamını yitirdi. Dizide J.R Ewing rolünü üstlenen Hagman 81 yaşındaydı. J.R. olarak ünlenen Larry Hagman, Dallas kentindeki bir hastanede kanser tedavisi görüyordu.

1978 yılında Amerikan televizyonlarında gösterilmeye başlanan Dallas dizisi, yıllar içinde, Türkiye dahil toplam 57 ülkede geniş bir seyirci kitlesine ulaştı.

14 yıl devam eden dizide kötü bir karakter olan J.R. Ewing’i canlandıran Larry Hagman da canlandırdığı karakter sevilmese de rolünün hakkını verdiği için aktör olarak büyük takdir gördü.

Dizi yıllar sonra bir Amerikan kanalında yeni bölümlerle yayınlanmaya başlamış, Larry Hagman da J.R rolünü yeniden üstlenmişti.

Hagman, aktörlüğe 1965 yılında astronot Anthony Nelson’u canlandırdığı “Dream of Jeannie -Jeannie’nin Düşü” dizisiyle adım attı. Hagman, filmlerde rol almadan önce de tiyatro eserlerinde rol aldı.

Uzun yıllar alkolle sorunu olan Larry Hagman’a 1995 yılında karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Karaciğer nakli ameliyatı geçiren Hagman, daha sonra organ bağışları ve nakilleri konusunda gönüllü olarak kampanya sözcülüğü yaptı.

Hagman’ın annesi de Broadway’de ünlenen Mary Martin’di.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG