Erişilebilirlik

D-3 Vitamini Kalbi Güçlendiriyor


İngiltere’de Leeds Tıp Fakültesi’nde yapılan ve beş yıl süren araştırmaya kalp hastası 160 denek katıldı. İki gruba ayrılan hastalardan birinci gruptakilere bir yıl boyunca her gün D vitamin verildi. İkinci grubaysa D vitamin verilmedi. D vitamin alan gruptaki hastaların kalp fonksiyonlarında yüzde 26’dan yüzde 34’e kadar düzelme olduğu görüldü.

Araştırma ekibinin başındaki uzman doctor Klaus Witte’ye göre bulgular kalp hastalıklarının tedavisinde çok önemli değişiklikler yapılması gerektiğini gösteriyor. Witte, bu bulguların D vitamininin kalp kaslarında zayıflama olan kalp hastalarının kalp fonksiyonlarını iyileştirebileceğini gösteren ilk veriler olduğunu söylüyor.

Araştırma ayrıca D vitamininin düzenli olarak kullanılmasının, kalp hastalarına ameliyatla kalp atışlarını düzenleyecek cihazlar takılması ihtiyacını azaltabileceğini gösteriyor.

Dünyada kalp hastası 23 milyon kişi var ve genel olarak kalp sorunları yaşlılarda görülse de kalp rahatsızlıklarına gençler ve çocuklarda da rastlanması mümkün.

Araştırmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde Chicago’daki 65’inci Amerikan Kardiyoloji ve Bilim Fuarı’nda açıklandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG