Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Parti Kurultayı ve Florida Eyaletinin Önemi


Cumhuriyetçi Parti Kurultayı ve Florida Eyaleti'nin Önemi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00
Linki indirmek için
Florida eyaletinin Tampa kentinde toplanan binlerce Cumhuriyetçi davetsiz bir misafirden şikayetçi: kasırga gücüne erişebilecek bir tropik fırtına. Cumhuriyetçiler kurultayda Mitt
Romney’nin başkan adaylığını resmileştirecek. Birçok uzman, eğer Romney Başkan Obama’yı Kasım seçimlerinde yenilgiye uğratmak istiyorsa Florida eyaletini kazanması gerektiğini vurguluyor.

Massachusetts eyaleti eski valisi Romney’i herkes sevmiyor. Kentte Cumhuriyetçi aday aleyhinde gösteriler yapılıyor.

Florida, ‘kararsız eyalet’ olarak biliniyor çünkü ne Demokrat ne de Cumhuriyetçi Parti eyaleti kazanacağını önceden tahmin edebiliyor. 2008’de Florida eyaletini Demokrat aday Barack Obama almıştı. 2004‘teyse oylar, tartışmalı bir sayım sonrası, Cumhuriyetçi George Bush’a gitmişti.

Ayrıca ‘Güneşli Eyalet’ olarak bilinen Florida’da havaya hiç de güven olmuyor. Tropik fırtına Isaac yüzünden birçok uçak seferi iptal edildi, kurultayın açılışı da gecikti.

Florida Valisi Rick Scott eyalette acil durum ilan etti: ”Çok güçlü bir fırtınayla, hatta olası bir kasırgayla karşı karşıya olduğumuz için acil durum ilan etmek gerekti. Dünkü tüm kurultay faaliyetleri bu yüzden iptal edildi.”

Florida eyaletinde yaşıyanların dörtte biri Latin kökenli. Cumhuriyetçilerin de Latin oylarına ihtiyacı var.

Romney bu ay oğlu Craig’le birlikte Miami’de kampanya yaptı ve Romney şöyle konuştu: ”İspanyolca birkaç kelime söylemek istiyorum.”

Cumhuriyetçi Parti, Mitt Romney’nin adaylığını garantileyip Paul Ryan’ı yardımcısı olarak açıklamasından çok önce kurultay için Tampa’yı seçti.

Washington’daki American Üniversitesi siyaset bilimi profesörü Jennifer Lawless, ”Başlangıçta bunu zeki bir adım olarak gördüm. Florida kararsız eyaletlerden biri. Burada kurultay yaparak Latin seçmene de hitap etme şansı yakalanacak. Ancak Romney-Ryan yönetiminin yaşlıları bir köşeye atmayacağını da kanıtlaması gerekiyor,” şeklinde konuşuyor.

Paul Ryan hükümetin yaşlılar için oluşturduğu sağlık programı Medicare’de kesinti yapmak istiyor. Sıcak iklimi nedeniyle birçok emeklinin yaşadığı Florida’da bu konu çok tartışmalı.

Cumhuriyetçi Parti kurultayı 30 Ağustos’ta sona erecek.
XS
SM
MD
LG