Erişilebilirlik

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da Coşkuyla Kutlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıl dönümü İstanbul Vatan Caddesi'nde büyük coşkuyla kutlandı.

Son zamanlarda yaşanan terör olayları yüzünden zor günler geçiren Türk milleti Cumhuriyet Bayramı’nda sevinç ve gururla meydanlara akın etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da hazır bulunduğu törene yoğun bir katılım vardı. Her yaştan kişinin katıldığı törende askeri geçit töreninin yanı sıra, çeşitli okullardan gelen öğrenciler de yürüyüş yaptı.

Vatandaşlar tören alanına alınmadan önce polis tarafından çok sıkı güvenlik kontrolundan geçirildi. Olası bir terör saldırısını önlemek için vatandaşların çanta ve valizleri de ayrıntılı bir şekilde incelendi.

Türk bayraklarıyla donatılmış tören alanı, tank ve helikopterlerin gösterisiyle renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için törende bulunan Hasan Ulus, bu sıkıntılı günlerde Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığı için mutluluk duyduğunu belirtti. Törene oğluyla katılan Ulus, tüm ailelerin çocuklarıyla bu duyguyu yaşamaları gerektiğini söyledi.

Esma Erdoğan da Cumhuriyet Bayramı’nın, Türk milletini sıkıntılı günlerinde birbirine kenetleyeceğini düşündüğünü belirtti.

Ailesiyle birlikte kutlamalara katılan Seda Balıkçı, “Ülkemizi desteklemek için buradayız. Her zaman ayaktayız. Türk milletinin yıkılmayacağını herkes görsün istiyoruz” mesajı verdi.

Hlakın yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı töreninde yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgulandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG