Erişilebilirlik

Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ni Ele Geçirmesi Bekleniyor


Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ni Ele Geçirmesi Bekleniyor
Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ni Ele Geçirmesi Bekleniyor

Amerika’da Demokratlar ve Cumhuriyetçiler seçmenleri ikna etme çabalarını sürdürüyor. Uzmanlar, seçime sayılı saatler kala Cumhuriyetçiler’in Kongre’nin alt kanadında üstünlüğü ele geçirme olasılığını yüksek görüyor.

Yeni bir ankete göre Cumhuriyetçiler, herhangi bir partinin yıllardır ara seçimler öncesi elde ettiğinden daha fazla üstünlüğe sahip. USA Today/Gallup anketine göre, katılımcı bin 500 kişinin yüzde 55’i seçimlerde Cumhuriyetçiler’i desteklemeyi planladığını söyledi. Bu 1974’ten bu yana görülen en büyük destek oranı.

Uzmanlar, Cumhuriyetçiler’in Temsilciler Meclisi’nin kontrolunu ele geçirecek kadar sandalye kazanmasına kesin gözüyle bakıyor ancak Senato’da da aynı sonucu almaları beklenmiyor. Şu anda Kongre’nin her iki kanadında da çoğunluk Demokratlar’da.

Ekonomi bu yıl Demokrat Parti’nin başını en çok ağrıtan konu oldu. Cumhuriyetçi liderler seçim öncesi siyasi enerji ve ivmenin kendi yanlarında olduğunu söylüyor. Bu durum 2006 ve 2008 seçimlerinde Demokratlar için geçerliydi.

Seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin 435 sandalyesiyle Senato’daki 100 sandalyenin 37’si için oy kullanılacak. Bazı eyaletlerde de valilik seçimleri yapılacak.

XS
SM
MD
LG