Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Parti’ye Karmaşa Hakim


Cumhuriyetçi Parti’ye Karmaşa Hakim
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Temsilciler Meclisi’nin yeni başkanını arayan Cumhuriyetçi Parti’ye karmaşa hakim.

Cumhuriyetçi Parti New York milletvekili Peter King, “Paul Ryan başkan olmazsa kim olur bilmiyorum, tamamen dağılırız,” diyerek partideki belirsizliği dile getirdi.

Ryan, bu görevi tam olarak istemediğini şöyle açıkladı: “Bu çok da istediğim, peşinden koştuğum bir mevki değil. Esas işim, milletvekilliğim. Ancak sadece Kongre ya da Cumhuriyetçi Parti için değil, ülkemiz için zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin acil olarak bir lidere ihtiyacı var.”

Dokuz dönemdir milletvekili olan Ryan, Cumhuriyetçi Parti içindeki aşırı muhafazakar Özgürlük Grubu’nda Temsilciler Meclisi Başkanlığı için şartlarını açıkladı.

Ryan, oylamadan sonra Cumhuriyetçi Parti’yi birleştirmek adına olumlu bir adım atıldığını söyledi. Çünkü stılacak bazı adımlar Amerika’yı durma noktasına getirebilir.

Uzman Norm Ornstein'e göre, aşırı muhafazakar milletvekilleri Başkan Obama'yı zorlayacak şekilde hareket edilmesini istiyor ve bu olursa Cumhuriyetçi Parti Amerika için büyük bir engel haline gelebilir.

Cumhuriyetçi stratejist John Feehery de, "Aşırı muhafazakar Özgürlük Grubu, Temsilciler Meclisi başkanını seçmek için Nancy Pelosi’nin yardımını mı alır yoksa diğer Cumhuriyetçi Partililerle birlikte mi seçim yapar, buna karar vermeli. Bence Özgürlük Grubu eninde sonunda Paul Ryan’ı destekleyecek,” diye konuştu.

Temsilciler Meclisi için yeni başkan seçmek, acil çözüm bekleyen sorunların sadece biri. Borç tavanını yükseltmek ve hükümetin kısmen kapanmasını engellemek için milletvekillerinin derhal harekete geçmesi gerekiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG