Erişilebilirlik

Başkan'ın Konuşmasına Cumhuriyetçi Parti Adına Milletvekili Paul Ryan Yanıt Verdi


Başkan'ın Konuşmasına Cumhuriyetçi Parti Adına Milletvekili Paul Ryan Yanıt Verdi
Başkan'ın Konuşmasına Cumhuriyetçi Parti Adına Milletvekili Paul Ryan Yanıt Verdi

Başkan’ın Birliğin Durumu konuşmasına, muhalefet partisi adına Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyesi Paul Ryan cevap verdi. Wisconsin milletvekili konuşmasını başkanı olduğu Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonu salonundan yaptı. Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü ele geçiren Cumhuriyetçiler, bütçe kesintisine büyük öncelik veriyor.
Obama yönetimini devlet harcamalarını artırmakla suçlayan Ryan, “Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirdikten sonra yaptığımız ilk iş Kongre’nin kendi bütçesini kesmek oldu” dedi. Cumhuriyetçi Parti iktidardayken harcamaları dizginlemenin önem taşıdığını, şimdiyse önemsenmediğini ileri süren milletvekili, Amerika’nın borç yükünün altında ezildiğini, önümüzdeki yıllarda ise bunun ulusal bir felakete dönüşeceğini söyledi. Bütçe Komisyonu Başkanı Paul Ryan 6, 7 ve 8 yaşlarında üç çocuğu olduğunu ve durum böyle giderse onlar çocuk sahibi olduğunda hem devletin, hem devlet borcunun, hem de vergilerin iki misline çıkacağını ileri sürdü ve “Hiçbir ekonomi bu kadar büyük bir vergi yükü ve borcun altından kalkamaz” dedi.
Konuşmasında Demokrat Parti’yi mali konularda sorumsuz, kendi partisini ise tutumlu olarak tanıtmaya çalışan Cumhuriyetçi Partili milletvekili, Obama yönetiminin sorumsuzca para harcamaya devam ettiğini söyledi.
Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyesi Paul Ryan, Beyaz Saray’a geçtiğinden beri Obama’nın devlet harcamalarını yüzde 25 oranında artırdığını ve buna başarısız olarak nitelediği ekonomiyi canlandırma paketi de eklendiğinde, rakamın yüzde 84’e çıktığını söyledi. Paul Ryan, bu harcamaların halka “yatırım” olarak lanse edildiğini, halbuki son 2 yıl içinde işsizlik oranının hala yüzde 9’un altına düşmediğini ve bu yönetimin ulusal borcu 3 trilyon dolar arttırdığını belirtti.
Partisi adına yaptığı konuşmada Obama yönetiminin sağlık reformu yasasını da sert bir dille eleştiren Ryan, “Sağlık masrafları arttıkça artıyor, poliçe ücretleri yükseldikçe yükseliyor. Sağlık sigortası olan milyonlarca kişi bu nedenle sigortasını kaybetmek üzere” dedi. Sadece işverenler değil sendikaların bile yeni yasadan şikayetçi olduklarını iddia eden milletvekili, yeni yasanın en kısa zamanda iptal edilmesi gerektiğini savundu.
Paul Ryan, Cumhuriyetçi Parti’nin seçim kampanyalarında sık sık dile getirdiği ve dile getirmekle yetindiği “küçük devlet” konusuna da değindi ve devletin ulusal savunma ve dış politika gibi ülkenin güvenlik ve bütünlüğünü ilgilendiren konularla uğraşmasını; bireysel özgürlüğü ihlal edecek kadar günlük yaşama girmemesi gerektiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG