Erişilebilirlik

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü nedeniyle bugün, Fatih Vatan Caddesi’nde Resmi Geçit Töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamalara İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Musa Avsever’in araçla vatandaşları selamlamasından sonra askeri geçiş gerçekleşti. Bu sene, geçtiğimiz senelerde kutlamalarda kullanılan tankların olmaması dikkat çekti.

Tören alanına gelen her yaştan vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Vatan Caddesi’ni adeta kırmızı beyaz renklerle donattı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Aysel Günan , askere ve Cumhuriyet’e sahip çıkmak için geldiğini belirtti.

Ahmet Hakim ise, çocuklarıyla katıldığı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına birlik beraberlik içinde olduğumuzu göstermek için geldiğini ifade etti.

Dev Türk bayraklarıyla gerçekleşen resmi geçitler ve halk oyunları gösterisi, kutlamalarda renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet kutlamalarına gölge düşmemesi için geniş güvenlik önlemleri alınırken tören alanına giren vatandaşlar polis tarafından tek tek arandı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG