Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Aday Adayları 'Ayıklandı'


Fox Business kanalında yapılacak açık oturuma emlak milyarderi Donald Drump, emekli beyin cerrahı Ben Carson, Senatör Marco Rubio, Senatör Ted Cruz, eski Florida Valisi Jeb Bush, eski HP Yöneticisi Carly Fiorina, Ohio Valisi John Kasich ve Senatör Rand Paul katılacak.

New Jersey Valisi Chris Christie ve eski Arkansas Valisi Mike Huckabee bu kez ana açık oturumda yer almayacak. Bu iki isim, asıl açık oturumdan önceki panelde yer alacak.

Ana oturumda yer almayı hak etmek için adayların en azından son 4 ulusal ankette ortalama yüzde 2,5 desteği bulması gerekiyor.

Bu desteği bulamayan Christie ve Huckabee, küçük panele Louisiana Valisi Bobby Jindal ve Senatör Rick Santorum’la katılacak.

Ana açık oturuma katılamayacağı açıklandıktan sonra Christie Twitter’dan “Sahne önemli değil, beni podyuma çıkarsanız ben gerçek meselelerden bahsederim” yazdı.

Huckabee de Twitter’dan “Nerede ne zaman olursa olsun herkesle tartışmaya hazırım” dedi.

Alt sırada bulunan adaylar için yapılan küçük oturuma daha önce eski New York Valisi George Pataki ve Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham katılıyordu. Ancak bu iki isim bu sefer alt küçük oturuma katılma şansını da elde edemedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG