Erişilebilirlik

Erdoğan: "Yabancı Basın Operasyon Yürütüyor"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Her gün uluslararası birtakım gazeteler çıkıyor, tamamen yalan ifadelerle, aslı ve mesnedi olmayan bilgi kırıntılar ile Türkiye’ye karşı algı operasyonu yürütüyorlar'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 1 yılda sıklaştırdığı yabancı medyayı hedef alan açıklamalarına yenisini ekledi ve ''Her gün uluslararası birtakım gazeteler çıkıyor, tamamen yalan ifadelerle, aslı ve mesnedi olmayan bilgi kırıntılar ile Türkiye’ye karşı algı operasyonu yürütüyorlar'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk önce Paris ziyaretinde Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde yabancı basın mensupları ve katılımcılarca yöneltilen soruları yanıtladı. Burada kendisine Türkiye'de artık pek sıkça karşılaşmadığı biçimde direkt yöneltilen sorulardan rahatsızlığını açıkça belirten Erdoğan, soru soranlara zaman zaman sert üslupla yanıt verdi.

Erdoğan, Paris ziyaretindeki soru-cevap formatındaki toplantı ardından bugün İstanbul'daydı ve burada Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde kürsüdeydi. Erdoğan, Fransa'da yaşadığını rahatsızlığı da buraya taşıyarak, kendisine Kobani ile ilgili yöneltilen soruyu da anımsattı ve Fransız medyasında 'doğru olmayan haber' yapıldığını iddia etti:

''Geçen de Fransa'da bir gazeteci siz Peşmergelere müsade etmediniz dedi. Dedim bana yalanları soruyorsun. Biz izin verdik, davul zurna ile sınıra geldiler üstelik. Niye böyle yalan söylüyorsunuz? Yahu dürüst olun be! Burada doğrusunu anlatmama rağmen biz ayrıldıktan sonra yanlışını yayınlamışlar.''

Türkiye Eyvallah Demez mi?

Yabancı basını Türkiye'ye yönellik karalama kampanyası yürütmekle suçlayan Erdoğan, “Her gün uluslararası birtakım gazeteler çıkıyor, tamamen yalan ifadelerle, aslı ve mesnedi olmayan bilgi kırıntılar ile Türkiye’ye karşı algı operasyonu yürütüyorlar. Ne içerideki ihanet şebekelerine ne de dışarıdan gelen algı operasyonlarına Türkiye boyun eğecek, eyvallah edecek bir ülke değildir.” dedi.

Bu noktada özellikle son dönemde Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü kuşatması altındaki Kobani ile Türkiye ilişkileri üzerinden yapılan eleştirilere sert tepki gösteren Erdoğan, şunları ifade etti:

''Kobani'ye en çok yardımı yapan biziz. Hala eleştirilen biziz. Elinize dizinize dursun ya! Kobani'den 200 bin kişiyi içeri alan biziz, yaptığımız harcama 4 buçuk milyarı buldu. Bizim DEAŞ'la ilişkimiz olduğunu göstermeye çalışan hainler var. Biz bağımsız, hür bir ülkeyiz. Türkiye'yiz. İçeride ya da dışarıda Türkiye'ye bunun dışında bakanlar varsa bakış açılarını değiştirsinler. Biz gündemimizi kendimiz belirleriz. Politikalarımız kendimiz belirleriz. Yalan haberlerle algı operasyonları yürütenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Onların hesabı varsa, milletinde bir hesabı var, hepsinin ötesinde Allah'ın da bir hesabı var.''

Esad'dan Sonra IŞİD'e Farklı Sesleniş

Bu arada Erdoğan, geçmişte yakın olduğu dönemde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad diye hitap ettiği komşu ülke liderine son yıllarda ''Esed'' diye hitap etmesiyle dikkat çekmişti. Erdoğan, şimdi de IŞİD yerine DEAŞ ifadesini kullanmaya başladı. Bunun gerekçesini ise, Erdoğan, IŞİD'i İslam adıyla yan yana getirmek istemediğini bu yüzden açılımında açıkça "İslam Devleti" geçen IŞİD yerine Arapça kısaltması olan DEAŞ'ı (DAESH) tercih ettiğini belirtti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG