Erişilebilirlik

CPT Heyeti Darbe Tutukluları ve Öcalan İçin Türkiye’deydi


Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’nden bir heyet, darbe sonrası, darbeyle ilgileri olduğu iddiasıyla tutuklananların durumunu görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında darbe girişimi sonrası Abdullah Öcalan’ın durumu da konuşuldu.

CPT heyeti Türkiye’yi 29 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında ziyaret etti. ‘Özel’ olarak yapılan ziyarette, CPT heyetinde CPT Başkanı Mykola Gnatovsky Bölüm Başkanı Michael Neurauter CPT Sekreteri Elvin Aliyev ile Djordje Alempijevic, Julia Kozma ve Davor Strinoviç yer aldı.

Darbe girişimi sonrasında darbeye karıştıkları gerekçesiyle tutuklananların durumunu görüşmek üzere gelen heyet, İçişleri Bakanı Süleymen Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlık yetkilileriye biraraya geldi. Heyet ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bazı birimleri, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi ile Ankara Sincan, İstanbul Silivri ve İzmir F tipi cezaevlerini ziyaret etti. CPT Heyeti ziyaretler sırasında çok sayıda tutuklu ile görüştü.

Heyetin gündeminde, 4 Nisan 2015’ten beri kimseyle görüştürülmeyen Abdullah Öcalan da vardı. Heyet, Türk yetkililerle yaptığı görüşmelerde, darbe sonrasında İmralı’da yaşanan gelişmeler ile Öcalan ve adada kalan diğer mahkumların durumu hakkında bilgi aldı.

Sivil Toplum Kuruluşları ile görüşen heyet Kasım ayında bir rapor yayınlayacak.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG