Erişilebilirlik

Corcoran Mezunları Bitirme Projelerini Sergiliyor


Corcoran Mezunları Bitirme Projelerini Sergiliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00
Linki indirmek için

Corcoran Mezunları Bitirme Projelerini Sergiliyor

Fotoğraf, güzel sanatlar ve tasarım dallarında eğitim veren Washington’un en eski özel sanat müzesi Corcoran, bu yıl da 84 lisans öğrencisi mezun etti

Öğrenciler, mezuniyetten önce bitirme projelerini sergileyerek, lisans derecesi almaya hak kazandıklarını sadece akademisyenlere değil, sanatseverlere de bir kez daha kanıtlıyor.

Gabriel Mellan, Heptachord adlı, metal plakadan oluşan yedi kenarlı heykeli yaratan sanatçı: “Hassaslık seviyesi ve yükseklik değişiyor. Yaslanıp çalmanız mümkün.”

Mellan, Corcoran Sanat ve Tasarım Koleji’nden mezun olan 84 öğrenciden biri.

Mellan’ın heykeli, hayatlarında yeni bir sayfa açan öğrencilerin kurduğu NEXT adlı serginin bir parçası.

Jason Tucker da projesini arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisine sunmuş.

Sergide multimedyanın çok baskın olduğu görülüyor. Lisans öğrencilerinin dekanı Andy Grundberg: “Video görüntülü projelerin ve dijital medya kullanımının her geçen yıl arttığını gözlemliyoruz.”

Kailyn Jackson’un fotoğraf projesi buna bir örnek: “Bu deneysel bir proje. Galeriyi ziyaret edenlerden kablosuz kulaklıklarla müzik dinlemelerini ve kendilerini değişik renkteki ışıklarla ifade etmelerini istiyorum. Hareketlerini fotoğraflarla görüntülüyorum.”

Galeride siyaseti yansıtan eserler de sergileniyor.

Güney Koreli Robert Yi, aralarında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un resminin de bulunduğu eserlerini sergiliyor: “Resimlerim Maske adını taşıyor. Ana fikir şu: Toplumun hangi kesiminde olursa olsun insanlar yüzlerine maske takıyor. Bu Kuzey Kore halkı için de geçerli. İnsanlar mutluymuş gibi görünmek zorunda.”

Catherine Armour, öğrencilerinin geleceğinden umutlu olduğunu söylüyor: “Günümüzde eğitim alanında en büyük eğilimlerden biri bilim ve teknolojiye yapılan vurgu. Ancak yaratıcılığın ve problem çözme, motivasyon ve azmin gelecek nesil için edinmeleri gereken son derece önemli beceriler olarak görülmesi beni memnun ediyor.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG