Erişilebilirlik

Kongre Üyeleri: "Tasarının Geçmemesi İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz"


Temsilciler Meclisi üyeleri Whitfield, Moran ve Edwards, Başkan Obama'nın bu konuda daha agresif bir tutum izlemesi gerektiğini söyledi

Türkiye’yi ziyaret eden üç Temsilciler Meclisi üyesi, dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla görüştü.

Kongre’deki Türk Dostluk Grubu Başkanı Ed Whitfield, grup üyesi Jim Moran ve Donna Edwards 4 Mart’ta Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nun Ermeni soykırımı tasarısını onaylamasından buyana Türkiye’ye giden ilk Amerikalı milletvekilleri oldu.

Amerika Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy’yle birlikte Ankara’da Bakan Davutoğlu’yla görüşen Kongre üyeleri, Türk-Amerikan ilişkilerine büyük önem verdiklerini ve Başkan Obama’nın tasarıyı önlemek için daha aktif bir rol oynamasını beklediklerini söyledile Görüşmede Türkiye’nin Irak ve Afganistan’da, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren öteki bölgelerde oynadığı önemli rolün gözden geçirildiği bildirildi.

Görüşmeden sonra Temsilciler Meclisi üyesi Ed Whitfield, evet oyu vermedikleri tasarıyı engellemek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kongre üyesi Donna Edwards da Türkiye’nin özellikle Afganistan’daki rolünün vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Türkiye'ye teşekkür eden Edwards, ilk kez gördüğü Türkiye'yi çok beğendiğini ve tekrar gdeceğini belirtti.

Kongre üyelerinin Türkiye'ye gitmesine önayak olan Amerika Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy de, Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili çeşitili düzeylerde temaslar yapılmasına yardımcı olmaktan büyük memnunluk duyduklarını belirterek, "iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri korumak için en iyi yolun sürekli olarak olumlu ve yapıcı bir diyalog içinde olmaktır," dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG