Erişilebilirlik

Clinton Yeniden Kampanya Çalışmalarına Başlıyor


11 Eylül saldırılarının yıldönümü için New York’ta düzenlenen törende rahatsızlanan ve sonrasında zatürre teşhisi konulan Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, Perşembe günü miting alanlarına dönüyor.

Kampanya ekibi, Clinton’ın Kuzey Carolina’nın Greensboro kentinde halkla buluşacağını ve Amerika’yı daha güçlü kılmak için vizyonunu bir kez daha anlatacağını açıkladı.

Hala istirahat eden Clinton’ın en büyük destekçisi ise ABD Başkanı Barack Obama. Obama, Clinton için Philadelphia’da kampanya yaptı.

Coşkulu bir kalabalığa seslenen ABD Başkanı, “Gerçekten Hillary Clinton’ın seçilmesinden yanayım. Nasıl zeki, becerikli ve dirençli olduğunu gördüm. Dört yıl boyunca en yakından şahit oldum” diyerek eski dışişleri bakanını övdü.

Obama, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı da hedef aldı ve hiçbir yolla ve hiçbir şekilde bu ülkeyi temsil edecek ve başkomutan olacak yeterlilikte olmadığını söyledi. Trump’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i övmesini de eleştirdi.

Trump ise sosyal medya üzerinden yanıt verdi ve Obama’yı Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesine izin vermekle suçladı. Cumhuriyetçi aday, “Rusya, Kırım’ı Obama’nın görev başında olduğu zamanda aldı. Obama bunun için neden suçlanmıyor?” diye yazdı.

Trump, kendi internet sayfasında da Obama’nın Clinton için kampanya yaparken görevini ihmal ettiğini savundu ve “Senin işte olman gerekmiyor mu?” diye yazdı. Trump, Obama’nın ihmal ettiği konuları da İran’ın iki ABD jetini vurmakla tehdit etmesi ve Kuzey Kore’nin nükleer denemesi olarak sıraladı.

Donald Trump bir yandan da kampanyasını Iowa’da sürdürdü. Yeni iş imkanları yaratacağı sözünü verdi. Daha sonra Philadelphia’ya geçti ve çocuk bakımının aileler ve çalışan anneler için daha uygun hale getirilmesi için planlarını açıkladı.

Trump’ın planına göre yılda 500 bin dolardan az kazanan aileler, çocukları için yaptıkları harcamaları gelir vergilerinden düşebilecek. Trump ayrıca, çalışan annelere altı haftalık doğum izni öngörüyor.

Trump’ın planı Kongre’nin beş kadın üyesinden övgü aldı bile. Kongre’nin Cumhuriyetçi üyelerinden Cynthia Lummis, planın ciddi ve dengeli olduğunu söyledi.

Lumpis, “Sayın Trump, yeni aile ve toplum temelli çözümleri destekleyecek düzenlemelere odaklanacak ve işyerlerinde çocuk bakımı sağlanması için işverenleri teşvik edecek” dedi.

Son anketler, Clinton ile Trump’ın arasının önemli ölçüde kapandığını gösteriyor. Clinton yarışı hala 3-4 puan önde götürüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG