Erişilebilirlik

Clinton Yeniden Görevi Başında


Başındaki kan pıhtısı nedeniyle üç gün hastanede yatan Clinton, yaklaşık bir aydır sağlık sorunları yaşıyordu

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton başındaki kan pıhtısı nedeniyle üç gün hastanede tedavi görüp taburcu olduktan sonra bugün işbaşı yapıyor.

Bakan Clinton, önce mide virüsü, sonra da evinde geçirdiği baygınlığın yol açtığı beyin sarsıntısı nedeniyle bir aydır sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Hillary Clinton’un bugün yardımcılarıyla kapalı kapılar ardında toplantılar yapacağı bildirildi.

Rahatsızlığı sırasında bakanlık görevlileri ve yabancı yetkililerle telefon görüşmelerinde bulunan Clinton’ın Perşembe günü Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’yle bir görüşme yapması bekleniyor.

Hillary Clinton, rahatsızlığı nedeniyle, 11 Eylül’de Amerika’nın Bingazi’deki konsolosluk binasına düzenlenen ve Büyükelçi Chris Stevens ile üç Amerikalı diplomatın ölümüne yol açan saldırıya ilişkin Kongre’de ifade vereceği oturumları ertelemek zorunda kalmıştı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Bakan Clinton’un Bingazi saldırısını soruşturan komisyon önünde ifade vermeyi istediğini bildiriyor.

Başkan Obama, Hillary Clinton’dan sonra dışişleri bakanlığı görevini üstlenmesi için Senatör John Kerry’yi aday gösterdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG