Erişilebilirlik

Clinton'la Sanders Bloomberg'den Korkmuyor


New York'un eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 2016 başkanlık yarışına girebileceğinin sinyallerini verdi
New York'un eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 2016 başkanlık yarışına girebileceğinin sinyallerini verdi

Demokrat Parti’nin başkanlık yarışını önde götüren iki aday adayı Hillary Clinton ve Bernie Sanders, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’ün başkanlık yarışına bağımsız aday olarak katılmasının kendilerini korkutmayacağını söylüyor

Bloomberg geçtiğimiz hafta başkanlık yarışına katılmayı düşünebileceğini açıklamıştı.

Bir zamanlar Demokrat Partili olan, daha sonra Cumhuriyetçi Parti’ye yönelen, son olarak ise siyasi arenada bağımsız olarak boy gösteren Bloomberg, silah kontrolu, kürtaj hakları ve göçmenlik konularında liberal görüşlere sahip. Bu nedenle Bloomberg, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde en çok Demokrat Parti’nin adayından oy çalabilir.

Demokrat Parti’nin bir numaralı aday adayı Hillary Clinton, Bloomberg’ün yarışa katılma olasılığı karşısında kaygılanmışa benzemiyor. NBC Televizyonu’nda yayınlanan Meet the Press programına katılan Clinton, Bloomberg'ün ancak kendisinin Demokrat Parti adaylığını alamaması durumunda yarışa katılacağı izlenimi altında olduğunu söyledi. Ancak Clinton’ın partisinin adaylığını alacağı konusunda kendinden oldukça emin olduğu gözleniyor.

Bernie Sanders ise bir başka zenginin daha başkanlık yarışına katılmasından memnun değil.

Michael Bloomberg de Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump gibi bir milyarder. Bloomberg’ün servetinin kaynağıysa sahip olduğu medya kuruluşları.

ABC Televizyonu’nun This Week programına katılan Sanders, Amerikan demokrasisinin milyarderlerin katıldığı bir yarışma olmaması gerektiğini belirtti.

1 Şubat’ta Iowa eyaletinde yapılacak ilk ön seçimler öncesinde son haftaya giren adaylar, kampanyalarına hız verdi.

Son kamuoyu yoklamaları, Demokrat Parti cephesinde Clinton ve Sanders’ın yarışı başabaş götürdüğünü gösteriyor.

Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump ise rakiplerine fark atmaya devam ediyor. Ancak CBS Televizyonu’nun düzenlediği ankete göre Trump, Texas Senatörü Ted Cruz’un sadece beş puan önünde.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG