Erişilebilirlik

Clinton Türkiye'de Medya Özgürlüğü Konusunda Kaygılı


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İstanbul'da yaptıkları ikili görüşme öncesinde (16 Temmuz 2011)
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İstanbul'da yaptıkları ikili görüşme öncesinde (16 Temmuz 2011)

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye'de medya özgürlüğü konusunda kaygılı olduğunu söyledi. İstanbul'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı bu kaygısını CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayın sırasında, Türkiye'de 60 kadar gazetecinin hapiste olduğu yolundaki haberlere ilişkin soru üzerine dile getirdi.

Clinton gazetecilere baskı yapmanın gereksiz ve Türkiye'nin çıkarlarına aykırı olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği üyesi olmak için çalışan Türkiye'de bu alandaki durumun, ülkenin, diğer alanlarda kaydettiği gelişmelere uygun düşmediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı, "Gazetecilere, blog yazarlarına ve İnternete kısıtlamalar getirmek bence gereksiz ve Türkiye'nin çıkarlarına uygun değil. Çünkü Türkiye, farklı görüşleri kaldırabilecek kadar güçlü ve dinamik. Bu konu halkın ve hukukçuların üzerinde dikkatle durması gereken bir konu, çünkü bence Türkiye'nin kaydettiği diğer bütün ilerlemelere aykırı düşüyor," diye konuştu.

Türkiye'deki siyasi ilerleme ve ekonomi büyümeden övgüyle sözeden Clinton, Türkiye'nin demokratik geleneği ile bölgedeki diğer ülkelere model olabileceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG