Erişilebilirlik

Clinton: "İran Uluslararası Yükümlülüklerinden Kaçmaya Çalışıyor"


ABD Dışişleri Bakanı, İran'ı, nükleer programı konusunda hesap vermemek ve nükleer emellerinin dünyayı tehlikeye soktuğunu gizlemek için elinden geleni yapmakla suçladı

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dün New York’ta Birleşmiş Milletler’de İran’ı sert bir dille eleştirdi. Clinton, “İran, uluslararası topluma hesap vermemek, dikkatleri nükleer çalışmalarından uzaklaştırmak ve nükleer emellerinin dünyayı tehlikeye soktuğunu gizlemek için elinden geleni yapıyor,” dedi.

Hillary Clinton Nükleer Silahsızlanma Antlaşması'nı gözden geçirme konferansında yaptığı konuşmada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’in bıkmadan Amerika ve diğer ülkelere karşı yalan suçlamalarda bulunmaya devam ettiğini belirtti.

Ahmedinejad da Birleşmiş Milletler konferansta yaptığı konuşmada Amerika’yı sert bir dille eleştirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Amerika’nın nükleer silah üretmesinin diğer ülkeleri silah üretme konusunda cesaretlendirdiğini ve bunun da silahlanma yarışına yol açtığını öne sürdü.
Ahmedinejad Amerika’yı, “uydurma gerekçeler” öne sürerek, İran dahil, başka ülkeleri nükleer silahlarla tehdit etmekle suçladı. İran Cumhurbaşkanı, ülkesinin nükleer silah geliştirdiğini gösteren ciddi bir kanıt bulunmadığını da savundu.

Ahmedinejad konuşurken Amerikan, İngiliz ve Fransız delegeler salonu terketti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, konferansı açarken yaptığı konuşmada, nükleer programıyla ilgili kuşkuları giderme sorumluluğunun İran’a düştüğünü vurguladı.

XS
SM
MD
LG