Erişilebilirlik

Clinton: Kaddafi Hemen Çekilmeli


Clinton: Kaddafi Hemen Çekilmeli
Clinton: Kaddafi Hemen Çekilmeli

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin “meşruluğunu yitirdiğini” ve “gecikmeden” çekilmesi gerektiğini söyledi.

Cenevre’de BM İnsan Hakları Konseyinde bir basın toplantısı düzenleyen Clinton, Amerika’nın Libya’daki krize son verme yollarını araştırırken hertürlü seçeneği masada tuttuğunu belirtti. Clinton, Amerika’nın Libya’daki krize etkili bir karşılık vermek için müttefikleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

Amerika’nın Libya’daki örgütleri desteklemek için 10 milyon dolarlık ek acil yardım ayırdığını belirten Clinton, Tunus ve Mısır sınırlarındaki mültecilere yardım için hemen iki insani yardım ekibi gönderdiğini de açıkladı.

Öteyandan Başkan Barack Obama Beyaz Saray’da BM Genel sekreteri Ban Ki-moon ile Libya’da sivilliere karşı şiddeti durduracak uluslararası önlemleri görüşüyor.

Amerika Maliye Bakanlığı, Kaddafi ailesinden sonra Libya’nın Amerika’daki yaklaşık 30 milyar dolarlık malvarlığını bloke etti.

Pentagon sözcüsü Albay David Lapan, gerektiğinde insani yardım ya da diğer görevler için kullanılmak üzere Amerikan hava ve deniz gücünün Libya açıklarında mevzilenmeye başladığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG