Erişilebilirlik

Clinton Sırbistan'ın Batı ile Yakınlaşmasını Övdü


Clinton Sırbistan'ın Batı ile Yakınlaşmasını Övdü
Clinton Sırbistan'ın Batı ile Yakınlaşmasını Övdü

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Sırbistan’ı Avrupa ile bütünleşmede kaydettiği ilerleme için kutladı ancak önünde hala çözmesi gereken sorunlar bulunduğunu açıkladı.

Clinton, bu açıklamayı Belgrad’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

Amerika Dışişleri Bakanı, Sırbistan’ın Avrupa Birliğiyle bütünleşmek için Kosovo ile ilişkiler dahil bazı sorunları çözmesi gerektiğini söyledi.

Clinton, Batının, Sırp savaş suçlularının yakalanmasında Belgrad hükümetinin gösterdiği işbirliğini memnunlukla karşıladığını da sözlerine ekledi.

Amerika Dışişleri Bakanı, Balkanlar’a yaptığı üç günlük resmi ziyaret çerçevesinde Bosna Hersek’ten Sırbistan’a geçti.

Clinton, Bosnalı liderlerden ülkelerinin karmaşık siyasi sisteminde reform yapmalarını istedi aksi halde Batı Avrupa ile yakınlaşan diğer Balkan devletlerinin gerisinde kalacakları uyarısında bulundu.

Amerika Dışişleri Bakanı, Saraybosna’da üniversite öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada Bosna’nın komşularının, Avrupa ile bütünleşme yolunda büyük adımlar attıklarını çünkü bunun ekonomik büyümeyi sürdürmek için en iyi yol olduğunu bildiklerini vurguladı.

Clinton, Bosnalı liderleri yabancı yatırımları çekmek için gerekli temel hizmetleri düzeltmeye de çağırdı.

Amerika Dışişleri Bakanı , reformların sadece Bosna-Hersek’in kendi çıkarları için değil Avrupa Birliği ve NATO’ya katılmak için de gerekli olduğunu söyledi.

Clinton Washington’a dönmeden önce, Kosova’da, Cumhurbaşkanı vekili Yakup Kraşniki ve etnik Sırpların liderleriyle de bir araya gelecek.

XS
SM
MD
LG