Erişilebilirlik

Çinliler Neden Amerika'yı Tercih Ediyor?


Çinliler Neden Amerika'yı Tercih Ediyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
Son birkaç yılda Çin’den Amerika’ya gelen turist sayısında önemli bir artış gözleniyor. Bu yüzden de birçok işyeri, ekonomiye katkıda bulunan Çinli turistlere hitap eden mal ve hizmetlere yöneliyor.

Los Angeles’a gidenler film stüdyolarını, Hollywood Bulvarı’nda ünlülerin adlarını ve sürekli artan Çinli turistleri görebilir.

Los Angeles Turizm ve Kongre Kurulu’ndan Mark Lieberman, ”Amerika’ya gelen Çinli turistler tüm kentler içinde en çok Los Angeles’ı ziyaret ediyor,” diyor.

Mark Lieberman, Los Angeles’ı ziyaret eden Çinli turist sayısında sürekli artış kaydedildiğini söylüyor. Bu turistler San Francisco, New York ve Washington’u da ziyaret ediyor. Ekonomist Ferdinando Guerra’ya göre geçen yıl Amerika’ya gelen Çinli turist sayısı bir milyonu aştı.

Los Angeles Ekonomik Kalkınma Birliği'nden Ferdinando Guerra, ”2010‘dan 2011’e yüzde 40‘lık artış sözkonusu,” diyor.

Los Angeles merkezli Shine turizm şirketi başkanı Joseph Chi, Çin’li turistleri getiren turların bu yıl %30 oranında arttığını söylüyor: ”Çinli turistler için Amerika, ziyaret etmek istedikleri rüya ülkedir.”

Çin’de orta sınıf büyüyünce, yurtdışına turistik geziye gidenlerin sayısı da arttı. Liu Wei Yie de Amerika’yı ziyaret edenlerden: ”Amerika bağımsızlık ve rekabetçilik ruhuyla kurulan bir ülke, ben de nasıl bir yer olduğunu görmek istedim.”

Hollywood’daki Universal Stüdyoları’ndan Steven Chou, Amerika’nın vize başvuru sürecini kolaylaştırmasıyla Çinli turist sayısında özellikle bu yıl büyük artış olduğunu söylüyor: ”Universal Stüdyoları olarak Çinli misafirlerimizin Amerika’da daha iyi vakit geçirmeleri için çalışıyoruz.”

Universal Stüdyoları’nda Çince konuşan elemanların rehberliğinde Çince turlar düzenleniyor, parkın Çince haritası dağıtılıyor.

Universal Stüdyoları’nda ayrıca sadece hamburger ve patates kızartması değil, Çin yemeği satılan restoranlar da var.

Beverly Hills’deki lüks Montage Oteli Çinli müşterilerinin odalarına Çin çayı servisi yapıyor. Otelde Çince konuşan elemanlar da var. Otel müdürü Hermann Elger, Çinli müşterilerinin, lüks markalarıyla ünlü Rodeo Caddesi’nde alışveriş yaptığını söylüyor:
”Rodeo Caddesi’ndeki mağazalara göre bu yıl en çok alışverişi Çinli turistler yaptı.”

Ferdinando Guerra, ”Çinli turistler, California’ya gelen diğer yabancı turistlerden iki kat daha fazla para harcıyor,” diyor.

Çinli turistlerin Amerika’da harcadıkları milyonlarca dolar, istihdamın artması anlamına geliyor. 2016’ya kadar Amerika’ya gelen Çinli turist sayısının ikiye katlanması bekleniyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG