Erişilebilirlik

Çin'de İki Haneli Büyüme Oranı


Çin'de İki Haneli Büyüme Oranı
Çin'de İki Haneli Büyüme Oranı

Çin, 2010 yılında yüzde 10,3 oranında büyüdü. Çin Ulusal İstatistik Dairesi Başkanı Ma Jiantang, ülkedeki ekonomik büyümenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini, ancak büyümenin kalitesini yükseltmek için daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

Çinli liderler, büyüme devam ederken, enflasyonu kontrol altında tutmayı umuyor. Çin’de enflasyon Kasım ayında son 24 ayın yüksek seviyesine çıktı.

Ancak son açıklanan rakamlar Aralık ayı itibariyle enflasyon oranında düşüş görüldüğünü ortaya koyuyor. Aralık ayındaki enflasyon %4,6 olarak açıklandı. Kasım’da bu oran %5,1 düzeyinde idi.

Ma Jiantang, enflasyonu dizginlemek için gerekli önlemlere başvursalar da bunun fiyat artışlarının 2011’de tamamen engelleneceği anlamına gelmediğini kaydetti.

İstatistik Dairesi Başkanı Ma, gelişmiş ülkelerin gevşek para politikalarının spekülatif para akışını hızlandırdığını, bunun da enflasyonu tetiklediğini söyledi.

Ma, artan işçi maliyetleri ve arazilerin değer kazanmasının da fiyat artışlarındaki diğer iç etkenler olduğunu açıkladı.

Çin, enflasyonu kontrol altına alabilmek için bankaların rezerv oranlarını ve faiz oranlarını yükseltti.

Çinli liderler, bankaların kredi musluklarını kısmak üzere de hazırlık yapıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG