Erişilebilirlik

Çin'in Uçuşları Durdurmasına ABD'den Tepki


ABD’den Çin’in Corona virüsü salgını nedeniyle uçuşları iptal etme uygulamasına tepki geldi. Biden yönetimi, ABD’nin de misilleme yapabileceği uyarısında bulundu.

Son günlerde Çin, ABD’den gelen bazı yolcularda Corona virüsü rastlandığı gerekçesiyle ABD’nin bazı şehirlerden Çin’e yapılacak uçuşları askıya aldı. Şu ana kadar 70’ten fazla uçuşun askıya alınması üzerine ABD yönetimi duruma tepki gösterdi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında, “Çin’in eylemleri ABD ve Çin arasındaki Hava Taşımacılığı Anlaşması’na uygun değil. Bu noktada biz de Çin hükümetiyle görüşüyoruz ve düzenleyici önlemler alma hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi.

Çin son olarak dün ABD’den yapılacak 6’dan fazla uçuşun daha iptal edilmesine karar verdiklerini duyurmuştu. Bu uçuşlar arasında Amerikan United Havayolları’nın önümüzdeki günlerde San Francisco’dan Şangay’a ve Çin Southern Havayolları’nın Los Angeles’tan Guangzhou’ya yapacağı uçuşlar da bulunuyor.

Çin’in ABD Büyükelçiliği, konuya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. ABD ve Çin arasında 3’ü ABD’li 4’ü Çinli olmak üzere 7 havayolu şirketi haftada 20 civarında uçuş gerçekleştiriyor.

Çin, benzer şekilde gelen yolcularda Corona virüsü tespit edildiği gerekçesiyle son olarak Fransa ve Kanada’yla arasındaki bazı uçuşları da iptal ettiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG