Erişilebilirlik

Çin Başbakanı Türkiye'ye Gidiyor


Çin Başbakanı Türkiye'ye Gidiyor
Çin Başbakanı Türkiye'ye Gidiyor

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir Wen’in Türkiye'de kabul edilecek olmasından "hayal kırıklığı duyduğunu" söyledi

İtalya ziyaretini sürdüren Çin Başbakanı Wen Jiabao, Roma'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve Başbakan Silvio Berlusconi görüştü.

Avrupa ziyaretine Yunanistan’da başlayan ve daha sonra Belçika’ya uğrayan Başbakan Wen, Pekin’e dönmeden önce Türkiye’yi de ziyaret edecek.

Çin’in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Çin haber ajansına verdiği demeçte, ziyaretin ikili ilişkilerin rayına oturduğunu gösteren tarihi bir işaret olduğunu söyledi.

Büyükelçiye göre, Başbakan Wen’in Ankara’ya uğramak istemesi, geçen yıl Doğu Türkistan’daki olaylarla ilgili olarak iki ülke arasında baş gösteren diplomatik gerginliğin giderildiğini gösteriyor.

Uygurlarla Han Çinlileri arasında Urumçi’de çıkan etnik çatışmalarda yüzlerce kişi ölmüş, binlerce kişi tutuklanmıştı.

Bu arada Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir, Çin Başbakanının ziyaret sırasında kendisinin de Türkiye'ye davet edilmesini istedi.

Washington'da Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Kadir, Wen’in Türkiye'de kabul edilecek olmasından "hayal kırıklığı duyduğunu" söyledi.

XS
SM
MD
LG