Erişilebilirlik

Cihatçı Örgütler ABD İçin de Tehdit


Cihatçı Örgütler ABD İçin de Tehdit
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Başkan Barack Obama, Irak ve Suriye’de teröristlerin kışkırttığı militancılığın Amerika’nın güvenliği için artan bir tehdit oluşturduğunu söylüyor

Irak ordusu, Rus askeri uçaklarının verdiği ve orduya avantaj sağlayacak olan askeri mühimmat sayesinde Tikrit’in kuzeyindeki Sünni militanlara karşı saldırıya geçti.

Başkan Obama, Irak’ta devam eden kanlı mezhep savaşının radikal militanları bölgeye çektiğini, bu durumun da Amerika’nın güvenliğini tehdit edebileceğini söyledi: “Bazı bölgelerde giderek güçleniyorlar. Militanların ideolojisine sempati duyan Avrupalılar’ın Suriye'ye gittiğini biliyorduk, oradan da savaş eğitimi alarak Irak’a geçebilirler. Sonra da ülkelerine geri dönebilirler. AB pasaportu sahibi oldukarı için Amerika’ya vizesiz girmeleri de mümkün.”

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Peter King’e göre, önlem alınması şart: “Başkan’ın bu konuda çok agresif olması gerek. Şu andaki en büyük tehdit Suriye çünkü Amerika’ya vizesi olan binlerce Avrupalı Suriye’ye gidiyor, bunun yanısıra yüz kadar Amerikalı da şu anda Suriye’de. Bu kişiler Suriye’de aldıkları eğitim doğrultusunda Amerika’ya gelip, saldırılarda bulunabilirler.”

Başkan Obama’ya göre, Amerika bu duruma hazır: “Yıllardır bu konuya zaman harcıyor, bu tür tehdide karşılık verebilmek için istihbaratımızı güçlendiriyoruz. Bölgedeki keşif uçuşlarımızı, denetimimizi ve istihbaratımızı iyileştirmemiz lazım. Özel kuvvetlere de görev düşecek, bize zarar verebileceklere karşı zaman zaman saldırıda bulunmak zorunda kalacağız.”

4 Temmuz Bağımsızlık Günü dolayısıyla Amerika’da güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG