Erişilebilirlik

CIA Yeniden Yapılanmaya Gidiyor


Amerika Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) siber operasyonları da kapsayacak şekilde kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gidiyor. Yeniden yapılanma sürecinde dairenin diğer istihbarat operasyonlarındaki açıkların giderilmesi de hedefleniyor.

Kararı açıklayan CIA Başkanı John Brennan, dışarıdan uzmanların aylar boyunca dairenin idari yapısında incelemeler yürüttüğünü bildirdi.

Bu kapsamda CIA içinde bir “Dijital İnovasyon Müdürlüğü” adlı bir kurulacak. “İnsan istihbaratı ve ulusal güvenlik sorumluluklarımız daha da zorlaşıyor” diye konuşan Brennan, CIA’in dijital ortamı tüm boyutlarıyla anlaması gerektiğini savundu.

CIA ayrıca operasyonlar ve analiz birimlerini de birleştirecek. Birimlerden biri veri toplarken, diğeri de değerlendirmesini yapıyor. Ancak bu birleştirme 10 yeni “görev merkezi” çatısı altında yapılacak. Bu görev merkezleri, adı üzerinde belli görevler ya da coğrafi bölgeden sorumlu olacak.

CIA içinde şimdiden faaliyete geçirilen görev merkezleri oluşturulmuş durumda. Bunlar arasında terörle mücadele amacıyla da kurulmuş bir birim bulunuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG